17 juli 2015

Irans atombomb

Ett avtal är klart som ska ge internationell insyn i det iranska kärnvapenprogrammet, i utbyte mot lättnader i sanktionerna mot landet.

Eftersom Pakistan och Nordkorea kan tillverka atombomber är det inte osannolikt att Iran skulle kunna göra det. Det som skrämmer med Iran är att deras ledare i årtionden låtit som galningar som gärna skulle ta med sig mänskligheten i döden. Åtminstone är det deras officiella hållning att de väntar på Mahdi, den tolfte imamen, som kommer att dyka upp i de sista dagarna för att starta ett världskrig mot dem som inte accepterar islam som religion, till att börja med mot judarna i Israel. Förhoppningsvis har ledarna i den Islamiska republiken Iran med tiden blivit mer förnuftiga än så och börjat syssla med realpolitik. Men fan tro det.

Iran to be awarded Nobel Peace Prize?

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Charles Krauthammer (som kanske en del känner till) säger i National Review:
"Slutavtalet ger Iran rätten att neka internationella inspektörer tillträde till icke-offentliga kärnvapen-platser (nuclear sites). Det nejet ska sedan bedömas av en kommitté -- där Iran är med. Nejet går sedan genom flera andra kommittéer, där Iran alltid är med. Även om inspektörernas begäran nu godkänns, kan den processen ta 24 dagar.
Och vad tror du finns kvar, oförändrat, efter 24 dagar? Hela processen är ett skämt." http://www.nationalreview.com/article/421289/iran-nuclear-deal-obama-risky

Det som sagts av andra (i t.ex. National Review) är att det kan ta inemot 10 år innan Iran har sina kärnvapen klara -- men om du bodde i Israel, skulle du då tycka att Obama fixat ihop något riktigt bra nu?
/ SD

Knute sa...

Vad Carl Bildt och andra som hyser en oomkullrunkelig tro på internationell diplomati som alltings lösning – en inställning inte fungerade något vidare inför uppmarschen mot Andra världskriget – inte tycks inse, är att Iran lika litet som Nazityskland är något normalt land.

Carl Bildt tycks på sin blogg mena, att Irans rykte som ondskefull diktatur till stor del är påhittat av illvilliga fiender i västvärlden samt att president Rouhani är en ganska hygglig prick. Man undrar då hur Bildt förklarar det faktum, att Iran under ”liberalen” Rouhanis presidentskap avrättar fler människor än någonsin: Iran är det land som efter Kina avrättar flest människor i världen.

https://tommyhansson.wordpress.com/2015/07/17/darfor-blir-varlden-farligare-efter-iran-avtalet/

Arlav sa...

Ett axiom sen tusen år tillbaka är: Lita aldrig på en arab...(iranier inkluderas därvid, de är ju inte "araber")
Detta var det längesen mänskligheten lärde sig, via erfarenhet.
Så länge man har sin taiqyya är detta giltigt..
Skulle det ha skett någon förändring inom detta område nyligen?
Tror inte det..

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.