02 juli 2015

Kalla inte spaden för spade…

Storbritanniens premiärminister David Cameron visade i måndags sitt missnöje med Storbritanniens TV-bolags användning av begreppet “Islamic State”, med hänvisning till terroristgruppen, Islamic State of Iraq and Syria (ISIS)

Under en intervju med BBC Radio 4 några dagar efter en terrorattack på ett tunisisk strandhotell, som ISIS tog ansvar för och som kostade minst 38 människor livet - de flesta av dem brittiska turister - blev Cameron tillfrågad om han ansåg “Islamic State" som ett existentiellt hot.
"Jag önskar att BBC skulle sluta kalla det" Islamic State”eftersom det inte är en islamisk stat", sade han.
Hans svar när britter dödas är att tillgripa politiskt absurt nonsens för att rentvå islam.

Anledningen till att BBC kallar "Islamic State” för "Islamic State” är att "Islamic State” kallar sig själv ”Islamic State”. Vad ska vi kalla det???

Idén om att vägra kalla det vid dess rätta namn är naturligtvis för att stötta Obamas befängda lögn att "Islamic State” inte är islamisk. Det är som att säga att Vatikanen inte är katolsk.
Uppenbarligen är Islam hela poängen med "Islamic State”. De som vet så lite om islamisk historia (och aktuella händelser), att de tror att de fasansfulla grymheter som kännetecknar "Islamic State” inte på något sätt strider mot islam, är antingen okunniga, lögnaktiga, fega eller onda.

Naturligtvis fortsatte Cameron med att berömma islam som en “utmärkt religion."


   

  Han sade faktiskt detta !

4 Kommentarer:

Anonym sa...

Antingen är politikerna riktigt korkade eller tror man att man kan utnyttja dessa islamister för egna syften vilket ju faktiskt bevisat händer i Syrien där Saudi, Turkiet och USA skapade detta monster som kallas IS. I Tyskland trodde man sig kunna tygla nazisterna och lät dem hållas med känt resultat. Det konstiga är att människan inget lär sig av historien som upprepas hela tiden...

Benny

Anonym sa...

En ny REINFELDTARE, förrädare med andra ord!

Berit sa...


De finns de som säger: Vad behöver vi historia för, när vi har Mel Gibson, Arnold Schwarzenegger …

Vi har blivit så självupptagna. Om det inte verkar viktigt just för ögonblicket berör det oss inte. Många tittar hellre på TV eller spelar videospel. Vi är lata och vill bli underhållna.
Vad de flesta människor inte inser är att vi gör historia just nu och att vad vi gör kommer att påverka framtiden. På samma sätt som att det som hände för några hundra eller tusen år sedan är det som påverkar oss nu. Titta på Roms fall, liksom nedgången av andra imperier i det förflutna.

Those whom forget the past are condemned to repeat it. (Abraham Lincoln)

Anonym sa...

Ett muslimskt fenomen, könsstympning, Female Genital Mutilation, tas upp av Daily Mail (UK), i en lång artikel i går, 2 juli. (8 sidor A4 för mig; enbart texten.)
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3143295/When-cut-won-t-slut-looking-men-like-prostitute-utterly-horrifying-encounter-FGM-cutter-women-butcher-young-girls-genitals-razor-blade.html

Man skulle gärna se någon feminist hos oss ta upp problemet. Men nej.
FGM är nämligen som sagt ett muslimskt fenomen. Från Mali till Indonesien.
Och islam vågar ingen inom kultursideseliten kritisera idag.

En världskarta finns (en bit ner) här:
http://www.terre-des-femmes.ch/en/topics/female-genital-mutilation-fgm

/ SD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.