16 juli 2015

Prata med blommorna...


….brukade min mormor säga och det ligger mycket mer i det än vad jag förstod som liten.

Alla som tagit sig igenom 6 års skolutbildning, innan det blev politiserat av Vänstern, vet att CO2  är en viktig del av atmosfären. Växter måste ha det för att växa; ju mer det finns i luften, desto bättre växer de. Men enligt Vänsterns dogmer är CO2 farligt, eftersom det gör det för varmt ute, baserat på en politiskt driven teori som har motbevisats av skyhöga CO2-nivåer och stabila temperaturer.

Under de senaste 150 miljoner åren, före den industriella revolutionen, hade mängden koldioxid stadigt minskat (pga.växter) från ca 3.000 ppm till ca 280 ppm  Om denna trend fortsatt, skulle koldioxidhalten ha blivit för låg för att upprätthålla liv på jorden. Människans  användning av fossila bränslen och röjning av mark för grödor har ökat koldioxidhalten från sin lägsta nivå i jordens historien tillbaka till 400 ppm idag.
Vid 400 ppm är alla våra livsmedelsgrödor, skogar och naturliga ekosystem fortfarande på en svältdiet för koldioxid. Den optimala nivån av koldioxid för växternas tillväxt, om de får tillräckligt med vatten och näringsämnen, är omkring 1.500 delar per miljon, nästan fyra gånger högre än i dag. Växthusodlare injicera koldioxid att öka avkastningen. Gårdar och skogar kommer att producera mer om koldioxid fortsätter att stiga.

Men tyvärr är Vänstern i kontroll och för dem är det inte tillräckligt att bromsa utsläppen av CO2 - en biprodukt från bokstavligen all mänsklig aktivitet. För att nå sitt vansinnig mål vilket är att stoppa klimatet från att fluktuera (för första gången i planetens historia,)  vill de nu ta bort CO2 ur luften.

FNs springpojkar IPCC,  har uppskattat att om vi ska hålla oss under en uppvärmning av 2 grader C  måste vi  nollställa våra utsläpp och ta bort mellan 2 till 10 gigaton CO2 från atmosfären varje år fram till 2050.
För att få perspektiv på det hela kan det jämföras med att alla världens skogar och marker för närvarande bara förbrukar 3.3 gigaton CO2 varje år.  Vi måste alltså fördubbla eller tredubbla det. Plantering av fler träd skulle kunna hjälpa, men vi behöver en helt ny kol-borttagnings-teknik på toppen av det.


Man pratar allvarligt om att bygga maskiner som ska suga bort CO2 från luften!
Tidigare påhitt har bestått av att vi ska spendera pengar på att bygga jättestora speglar som ska reflektera det livsgivande solskenet tillbaka i rymden. Ett annat jippo är att stoppa solstrålningen genom att förorenar övre atmosfären med svavel!

I verkligheten tycks vi tyvärr befinna oss i en naturlig avkylningsperiod.  Forskare utanför den globala uppvärmnings-cirkusen förutspår att vi kommer att drabbas av en mini-istid inom 15 år. Uppvärmningsgalningarna måste skynda sig och genomföra ett av sina dementa förslag så att de kan ta åt sig äran  - som om avkylning är en bra sak, trots att vi alla veta att både vi och växterna trivs bättre i värme.

Läs också Klimatsans rena observerade klimatfakta

1 Kommentarer:

Ann-Marie sa...

Jag kan bara konstatera att jag orkar inte längre med all denna idioti som florerar överallt i världen.
En öde ö någonstans långt borta hägrar mer och mer....

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.