29 juli 2015

USA bygger vägar i Baltikum


Talesmän för USA:s militär skryter högljutt om det senaste initiativet för att lugna Europa - ett program som kallas Europeiska Reassurance Initiative (ERI), och som innebär att man flyttat runt en hel del jord och bygger vägar på landsbygden i Baltikum-länderna samt Polen och Rumänien.

ERI är det senaste i en lång rad program som Obamas administration har dragit igång för att "bekämpa den ryska aggressionen" och som ska förbereda nationer längs den ryska gränsen, så att de kan stödja massiva amerikanska militära insatser för att irritera Ryssland.

Planerna är ofta dåligt genomtänkta, som den tidigare amerikanska idén att skicka ett stort antal stridsvagnar till flera av dessa länder. Det stötte på problem eftersom stridsvagnarna lagras i sumpområden där leran gör det nästan omöjligt att köra dessa fordon, och Nato har varit tvungen att ”leverera" dem fram och tillbaka till olika anti-ryska foto ops.

Nu ska ERI försöka lösa problemen som militären skapat genom att flytta tusentals ton sand till träskområdena för att  bygga “stridsvagns-stigar” som de kan köra vagnarna på, samt också för att förbättra infrastrukturen för Natos operationer i området.
Hela detta program betalas av USA med lånade pengar och det är populärt bland värdländerna eftersom konstruktionerna innebär användning av lokala entreprenörer och det gör att armén kan distribuera människor till icke-krigszoner, vilket är "bra för moralen".

Hela programmet är konstruerat  för att "lugna och försäkra” europeiska länder om USA: s engagemang i ett katastrofalt framtida krig med Ryssland och att det innebär fördelar för dem.  Pentagons krigsmaskineri behöver ett nytt kallt krig som en bra ursäkt för en större budget, och om de inte just nu kan placera trupper i baltiska träsk ser de till att de kan göra det i framtiden.

USA behöver fiender och det är inte “Vi, folket” som behöver dem utan det är regeringen. Och det är inte så besynnerligt som det verkar.

Om USA inte har fiender kan man inte motivera sina uppblåsta försvarsutgifter, över tusen militärbaser runt om i världen, marinens närvaro över hela världen, övervakningen mot allt och alla utom och inom landet och respektlösheten för andra länder suveränitet.  ALLT detta presenteras som ett måste för att försvara detta land.


Hur många år har USA varit inblandade i krig?


Uppdatering:
2012 – War on Terror in Afghanistan, Iraq, Somalia, Syria and Yemen
2013 – War on Terror in Afghanistan, Iraq, Somalia, Syria and Yemen
2014 – War on Terror in Afghanistan, Iraq, Somalia, Syria and Yemen; Civil War in Ukraine
2015 – War on Terror in Somalia, Somalia, Syria and Yemen; Civil War in Ukraine

3 Kommentarer:

Betraktaren sa...

Koreakriget?!

Jacobssons tankar sa...

¨Jag hittar inte Libyen bland dina listor

Berit sa...

Libyen ingår i det som kallas Freedom Falcon men varför Koreakriget inte är med på listan förstår jag inte. Det är kanske därför som det kallas “The Forgotten War" ? Den del där US var aktiv var mellan juni 25, 1950 och juli 27, 1953. Man kallar de inte heller alltid ett krig utan en "polisaktion"

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.