01 juli 2015

Vi kommer att få se mer av detta

Gäng av svarta ungdomar vandaliserar Walmart-varuhus och andra butiker över hela landet i planerade attacker.  Samtidigt terroriserar de kunder, stjäl varor och skadar egendom, säger polisen.

I går kväll attackerade en skock svarta “tonåringar” en Walmartbutik i Macon, här i Georgia och kunder skadades - däribland en funktionshindrad man i en motordriven rullstol - varor förstördes och stals och åtminstone ett gripande gjordes.
En av de misstänkta berättade enligt uppgift för en Walmart-anställd: "Detta var en planerad händelse, och i planen ingick att att se hur mycket skada de kunde åstadkomma.”
Så snart media rapportera att “tonåringar” vandaliserat i parker, på gator och i varuhus är det underförstått att det är svarta ungdomar.
Har ni hört talas om någon härjande mob av vita tonåringar som förstör butiker eller terroriserar förbipasserande?

Enligt The Telegraph  planerade pöbeln det hela under en fest i närheten.  Man kan ju undra var det var och om det fanns några vuxna närvarande?
Trots att det fanns övervakningskameror i hela affären har man bara gripit en “misstänkt”  - en idiot som återvände till affären för att hämta sin tappade mobiltelefon. Polisen kände igen honom från de filmer man kollade.
Kommer polismyndigheterna att utreda händelsen, arrestera upprorsmakarna och kräva att deras familjer betalar för skadegörelsen?  Eller kommer de att lämna över det till Walmarts försäkringsbolag?

Uppenbarligen har den ovannämnda idioten en mor och en far, som kom och hämtade honom efter att han arresterats.

En raskrig har pågått under en längre tid nu, åtminstone ett helt år. Jag har tidigare skrivit om ”knockout spelet" -  svarta ungdomar attackerar vita förbipasserande bara för att det är kul.
"Flash mobs" som alltid består av svarta tonåringar och unga vuxna. Tänk på det rasistiska våld som vi har sett i Ferguson, Missouri och Baltimore, Maryland.


Hur mycket av det vi ser i dag kan förklaras av rasdiskriminering? Det är en viktig fråga, för om vi drar slutsatsen att rasdiskriminering är den största orsaken till svartas agerande och det inte är det,  kommer effektiva lösningar att vara omöjliga att hitta.

 Här är några historiska fakta om svarta amerikaner.

År 1950,  var det 18 procent av hushåll inom den svarta befolkningen som leddes av en kvinna.  Idag är det nära 70 procent.  En studie av slavfamiljer under 1800-talet fann att i tre fjärdedelar av familjerna, bodde alla barn med sin biologiska mor och far. 1925 bestod 85 procent av svarta hushåll i New York City av två föräldrar. Herbert Gutman, författare till "The Black Family in Slavery and Freedom, 1750-1925," rapporterar: “Fem av  sex barn under sex års ålder bodde med båda föräldrarna." Dessutom, både under slaveri-tiden och så sent som 1920, var det sällsynt att en svart tonårsflicka uppfostrade ett barn utan en man.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.