30 augusti 2015

Bernie Sanders är hoppfull

        

Den senaste marknadsundersökningen från Iowa visar att Hillarys ledning över Vermontsenatorn Bernie Sanders bara är 7 procentenheter - 37 procent mot 30 procent.
Siffrorna visar mer en minskning i stödet för Clinton än en ökning i stödet för Sanders.

Sanders beskriver sig själv som en demokratisk socialist och det ser ut som han försäkrar sig om förstaplatsen, om Hillary ramlar ner från pottkanten hon sitter på.
Bernie Sanders hävdar att Democrats måste göra uppror mot etablissemanget om de ska ha en chans att vinna White House i 2016.
Sanders har inte gjort någon hemlighet av att hans kampanj är inriktad på att locka till sig missnöjda Democrats:

 "Republicans vann inte valet i november. Democrats förlorade det, eftersom valdeltagandet var mycket lågt då miljontals människor, minoriteter och ungdomar hade gett upp på "politik som vanligt" och stannade hemma.
  Enligt min åsikt kommer Democrats inte att behålla White House eller att ta tillbaka "The Senate" eller vinna mer platser i “The House” eller fler guvernörsposter om vi inte kan presentera en kampanj  som genererar spänning och fart och som åstadkommer ett enormt valdeltagande."

Sanders politik och värderingar skulle passa bättre i det tidigare Sovjetunionen än i Amerika men om Obama kunde väljas två gånger, är tydligen ingen alltför vanvettig eller för långt till vänster.
Sanders är rätt lik Obama faktiskt. Man kan kalla honom “kollektivist”, eller “statist”,  en “corporatist”, eller (som Tom Sowell korrekt noterar) fascist.

Han förordar massor av omfördelning och massor av regeringsinblandning och statlig kontroll av den privata sektorn, men han tillför inte något nytt till tävlingen, åtminstone inte ur ett politiskt perspektiv.
Så skillnaden mellan Clinton och Sanders är att han är stolt över sin “statism” och hon vill dölja sin radikala agenda.
Men det spelar ingen roll vad de säger eller vad de kallar sig, summan av kardemumman är att deras politik är destruktiv, både ekonomiskt och moraliskt sett.

2 Kommentarer:

hubba sa...

Hillary kan aldrig vinna ett val idag. Hon är som en amerikansk motsvarighet till Mona Sahlin, inpetad av en feministlobby och upplyft av de andra i avsaknad av konkurrens.

Precis lika omöjligt måste väl en människa som själv kallar sig socialist vara att få vald till president, det gick inte på sjuttiotalet och det kommer inte gå nu. Särskillt inte eftersom han kommer kampanja mot den kraftfulle företagsmagnaten Trump som ju närmast förkroppsligar den ideala amerikanska självbilden. Demokraterna har idag ingen valbar kandidat och ett av få sätt de kan vinna valet på är om GoP faktist slänger ut Trump för att de är för rädda att ha han som kandidat och därigenoms splittrar sitt röstunderlag. Trump verkar ju idag vara den självklara GoP kandidaten och alla tankar på att han inte skulle vara seriös måste ju idag vara nedgrävda efter stort stöd, minskat motstånd, immigrations policy pappret med Sessions och kraftiga pro-kristna markeringar som måste kostat mycket förtroendekapital med de inflytelserika judiska grupperingarna som Vdare skriver om
http://www.vdare.com/posts/trump-declares-war-on-war-against-christmas-msm-represses

I mina ögon verkar det amerikanska valet ser idag ut att vara avgjort redan på förväg, det enda sättet det verkligen kan bli intressant är om Trump verkligen gör något riktigt korkat (men ha verkar ha fingret på amerikas puls idag) eller om Biden ger sig in i Demokraternas president-race. Han är iofs en gammal systemtrogen gubbe, men han kan nog få de som tror på systemet med sig, och är inte lika illa omtyckt av de som inte stödjer honnom som hillary.

Berit sa...

Hear, Hear, Hubba

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.