22 augusti 2015

Därför gillar de Trump


Det börjar gå upp för amerikaner i största allmänhet att de “vältaliga, rättrådiga, insmickrande” politikerna de väljer, inte förblir samma personer när de hamnar i Washington. Och de har länge anat att systemet är riggat till deras nackdel och att det i stället favoriserar etablissemanget och deras kompisföretag.  Även om de innerst inne har vetat det, har de ändå för det mesta spelat med i hopp om att det på något sätt kommer att förändras.

Men politik är inget annat än en absurd teater. Det är ett sällskapsspel med fusk och fingerfärdighet. Tvåpartisystem är inte Democrats kontra Republicans. Det är regeringen kontra folket.
Och regeringen är ett fascist system som  kontrolleras av företag på uppdrag av företag. Folkets röstande ger bara systemet en känsla av legitimitet.

Tänk tillbaka. Hur länge sedan var det som en president ändrade landets inriktning från imperiebyggande, krig, skuld och en växande, parasiterande regeringsbyråkrati och i stället strävat efter en mindre regering och individuell frihet. Hur länge sedan var det som Congress - kontrollerad av det ena eller det andra partiet - gjort sig av med icke konstitutionella departement och agenturer, minskat regering eller antagit en lag som inte gynnar eliten och Wall Street på bekostnad av folket?

Hoppet om att något/någon kanske kan bryta den onda cirkeln är anledningen till att Trump är så populär.

Man är imponerad av Trumps åsikter om nationell säkerhet och det faktum att han är så rik att han inte behöver stå i tacksamhetsskuld till särintressen.

Han vill stänga gränsen.  Mexikaner kommer över, ISIS kommer över, och andra arabiska länders jihadister  infiltrerar landet och Obama bryr sig inte utan i stället rullar han ut välkomstmattan “

Trumps fans säger att de gillar hans ärlighet, hans rättframhet och uppriktighet.
Förutom att han säger vad folk tycker, men som de inte själva säger - och det faktum att han inte uppträder som alla andra drillade politiker - får Donald Trump också folk att skratta.  

Han behöver inga kampanjannonser eller debatter för att visa vem han är. Han är redan känd av alla  genom sina TV-shower ”The Apprentice" och "Celebrity Apprentice".

Personligen tror jag att det är för sent att tro att en “riddare på den vita springaren” kan rädda USA, men andra är mer optimistiska.

7 Kommentarer:

Knute sa...

USA hjälper den styrande islamistiska regeringen i Turkiet att befästa sin makt.

According to US President Barack Obama, the agreement they are working on is carefully bound around closing off the Turkish border to foreign fighters entering Syria, but Turkey regards it as carte blanche for a showdown with Kurds on both sides of the border. A senior US military official, speaking to The Wall Street Journal, has been more forthright: “It’s clear that ISIL was a hook. Turkey wanted to move against the PKK [Kurdistan Workers’ Party], but it needed a hook.”

http://www.frontpagemag.com/fpm/259868/america-tool-turkish-domestic-policy-robert-ellis

Knute sa...

Donald Trump attacks Hillary Clinton’s Muslim Brotherhood-linked right-hand woman, Huma Abedin.

Republicans in Washington are furious with Clinton for destroying tens of thousands of emails dating from her time in office, and for including classified information in an unknown number of others.

Trump told DailyMail.com during a wide-ranging interview in his New York City Office that the person seeing her emails more than anybody else is Huma.

Unfortunately, he hasn’t yet attacked her for Islamic terrorism-connections, but we know he will.

http://www.barenakedislam.com/2015/07/31/donald-trump-attacks-hillary-clintons-muslim-brotherhood-linked-right-hand-woman-huma-abedin/

https://en.wikipedia.org/wiki/Huma_Abedin

Anonym sa...

Precis som här hemma i Sverige. Medborgarna är dödströtta på korrumperade politiker som har som enda mål i livet att köpa röster för utplundrade pengar (skatter).
Än så länge kan man inte beskylla The Donald för det.
Oavsett vad man tycker individen i Vita Huset, det är de korrumperade republikanerna i Kongressen som ställt till det nuvarande eländet och där bär John Boehner det största ansvaret. Utanför Kongressen har John SCOTUS Roberts varit den utan tvekan största skadegöraren!

Anonym sa...

Om Trumps popularitet fortsätter att öka och han verkligen blir president kommer nog en "liten etta med jordvärme" att vara hans öde. Alla politiker som utmanar nomenklaturens makt i USA går samma väg. Blir han verkligen en en seriös presidentkandidat så skulle jag nog inte vilja åka med samma flygplan eller bil som han. Eller så får han ett erbjudande som han inte kan tacka NEJ till (alternativet var med största säkerhet inte speciellt aptitligt för Gore) precis som Al Gore, som också ansågs stå i vägen för nomenklaturens planer.

Benny

Anonym sa...

Trump är en hjälte och mycket modig. Han ger blanka f-n i vad vissa tycker och går sin egen väg. Det gillar folk och skulle han inte bli vald så har han sitt på det torra. Vore jag amerikan skulle ha få min röst.
Heima

Anonym sa...

Gov. Sarah Palin sade att Donald Trump är det bästa som hänt den permanenta politiska klassen sedan Tea Party-ankomsten. Nu blir andra kandidater tvungna att säga hur de vill ta itu med den illegala immigrationen. (2011 fanns det 11,5 miljoner illegala i USA...)
Hon talade med Greta Van Susteren på Fox News.
Fast hon tycks själv föredra Dr. Ben Carson and Senator Ted Cruz, när hon ska rösta. (Tack för det; jag lutar mot samma håll. Som svenne.)
https://youtu.be/Q1snaDdKiR0
/ SD

Anonym sa...

På DN:s ledarsida läser vi idag att Trumps vänner tror "att Barack Obama är [både kommunist och] muslim". Absurt, tycker DN.
http://www.dn.se/ledare/signerat/gunnar-jonsson-huvudlost-prat-om-papperslosa/

Obamas far, Barack Obama Sr, var kenyan och muslim. Hans styvfar, Lolo Soetoro, var indonesier och muslim. I Indonesien läste han islam (tills han 10 år gammal återvände till Hawaii) – mengaji, dvs med Koranen på arabiska som grund.
- Fråga vilken någorlunda troende muslim du vill om O:s religion! Han är muslim!
- (Skulle han ha avfallit? Blivit döpt osv? Det är förenat med dödsstraff! Men varken ISIS eller potentaterna i Teheran säger något sådant.)
- Bloggaren 'Laotze' (An American Expat in SE Asia), laotze.blogspot.se, har skrivit mycket om detta. Se t.ex. på
http://laotze.blogspot.se/2008/01/obama-and-inconvenient-truth.html
och sedan på länkarna i högerspalten.
/ SD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.