10 augusti 2015

Det enda statliga verk där man tydligen har obegränsat med makt och finansiella resurser

En sensationell artikel. Migrationsverket bortom all kontroll. Sverige är mer illa ute än vi trodde. Tips Ole G.

”Domare Kristina Andersson tvekar. Antagligen måste vittnets namn ropas ut i högtalarna följande morgon, hur säkert det än är att han inte tänker dyka upp. Leif Silbersky, en av tre närvarande försvarsadvokater, pressar på. Ställs morgondagens förhandling in eller inte? Kan han dra tillbaks till Stockholm?

I några sekunder går domaren ur sin roll och ler. Vittnet har, berättar hon ut i salen, krävt 100.000 kronor plus ett svenskt medborgarskap för att ta tåget över Öresundsbron och vittna. I alla andra städer hade salen skrattat.

Här framstår dealmakarens försök som rimligt givet sammanhanget. Bredvid sina försvarare sitter två personer anklagade för att i utbyte mot liknande belopp ha sålt pass via sina jobb som handläggare på Migrationsverket. Sedan en medhjälpare som har varit ansikte utåt via sin restaurang på Bennets väg.

I protokoll från muthärvan på Malmös migrationsverk vecklar en korruption ut sig som går djupare än snabba affärer. Det är handläggare som upptäcker skotthål på sina balkongdörrar och misstänker kolleger hon deltagit i gråzonsaffärer med. Det är företrädare för skånska lågprisarbetsplatser som gör upp om vilka som ska ta sig an vilka asylsökande praktikanter och vilka betalande kontraktsjägare med siktet på arbetstillstånd. Och det är medarbetaren på förvaret som sparar ett foto på den avvisade mannen för att erbjuda honom till olika senioranställda på Migrationsverket. Han behöver inte ragga länge. En blivande enhetschef tackar ja och hämtar öppet tillbaka den avvisande sekunden efter att hennes myndighet hållit honom inlåst, för ett mycket kort äktenskap, och ett pass. Inte ens myndighetsutövarna själva tror alltså på myndighetsutövning så som de tror på att inlåsta vänder sig till myndighetspersonalen som privatpersoner och på det mest intima sätt ber om nåd. Samtidigt som de rent faktiskt arbetar på Migrationsverket gör de sig till vandrande privata migrationsverk. Enmansmyndigheter med rätt att avgöra vem de känner för att bifalla just i dag. Kanske efter att ha ryckts med av ett fotografi."

http://www.expressen.se/kultur/korrupt-makt-bortom-det-allmannas-kontroll/

Sandor Herold har kommit på en otroligt smart lösning:

"Det enda statliga verk som tydligen fungerar och där man tydligen också har obegränsat med finansiella resurser är ju Migrationsverket. Därför vore ju en snabb lösning på alla problem att detta verk också tar hand om utbildningsväsendet, trafikverket, försvaret, äldrevården, sjukvården, ja i princip hela landet."

Korankunskaper blir en stor tillgång i ett Sverige där järnvägen håller på att rasa ihop

10 Kommentarer:

Anonym sa...

Det är klart och tydligt att det är så här Sverige skall fungera eftersom "alliansen" tillåtiit Löfven att genomföra sin socialistiska statskupp.
SU

Anonym sa...

Rubriken säger allt eftersom våra politiker ska verka för sina medborgares bästa. Om prio 1 då är andra länders medborgare ska de inte vara politiker.
@rostaratt

Knute sa...

30:e handgranaten exploderade i Malmö i natt.

http://snaphanen.dk/2015/08/10/30-haangranat-sprunget-i-malmoe/

Knute sa...

Döden på Ikea. Eftersom polisen vägrar att säga något kan man misstänka plötslig Jihad.

"To tilfeldig besøkende ble knivhugget til døde på et shoppingsenter i Västerås mandag. To menn er pågrepet, en av dem er selv alvorlig skadd.

De mistenkte gjerningsmennene er henholdsvis 23 og 36 år. Den yngste ble pågrepet ute på parkeringsplassen. Politiet sier de nå har avhørt mannen, men kommer ikke med noen nye opplysninger. Den eldste ligger hardt skadd på sykehus. Han er operert. Ikke ett ord er sagt om hvordan kan kunne bli hardt såret.

Normalt skal journalister forlange svar på så opplagte spørsmål. Men i Sverige gjør man ikke det. Man konstaterer bare “så är det”.

Hvor lenge kan blindebukkleken fortsette? Malmø er ved å forvandles til en lavintensiv krigssone. Men hva når kundene møter døden på IKEA?"

https://www.document.no/2015/08/doden-pa-ikea/

Knute sa...

Den bedste kommentar på hvad den etniske svenske kvinde havde gang i. Hun svømmede med alligatorer og blev ædt. Hvil i fred og må hendes død advare titusindvis af andre kvinder.

http://snaphanen.dk/2015/08/10/dobbeltmord-paa-ikea-i-vasteraas/#more-183764

Knute sa...

EU satsar motsvarande 23 miljarder kronor för att stödja medlemsländers mottagande av migranter under de närmsta fem åren. Sverige får cirka 1,5 miljarder.

-Pettersson tycker det låter fantastiskt generöst men Sverige betalar i år 40,1 miljarder till EU och hit har det hittills i år kommit 40 000 asylsökande. Det vore troligen bättre för svenskarna att tacka nej till de 1,5 miljarderna, och skicka tillbaka de asylsökande och sluta betala avgiften till EU…

http://petterssonsblogg.se/2015/08/11/sverige-far-15-miljard-for-migrantmottagande/

Anonym sa...

Enligt uppgifter blev åtminstone ett av offren dekapiterad - dvs huvudet höggs av.

Ja nu vet vi vad som väntar oss svenskar. Nu måste det bli slut med importen av dessa urtidsmänniskor.
Sån här bestialitet brukar smitta av sig. Offren var dessutom mor och son. Detta är så hemskt att hjärtat stannar i mitt bröst. Vet någon motivet för bestialiska handling??

Knute sa...

“Gårdagens sommartal i Vasaparken av statsminister Stefan Löfven (S) var ett första försök av en etablerad politiker att ta den oro som finns i landet om okontrollerad invandring på allvar. Detta jämfört med de örfilar som de borgerliga utdelar (senast av Reinfeldt i radions sommarprat) mot dem som kritiserar den förda flyktingpolitiken.

Visst, det är bara ord från Löfven, men ord är i det oerhört allvarliga läge vi befinner oss ändå ett första steg till att mentalt förstå att något drastiskt måste ske. Att Löfven talar om att han är medveten om växande oro är ett litet tecken på politiskt ledarskap.

Så här sa han, och placerade sig därmed till höger om alla Allianspartier i flykting-migration-integrationsfrågorna:

Vi ska ha en reglerad invandring, där rätten till asyl prövas och respekteras. Där de som får avslag får återvända, men de som beviljas asyl får ett värdigt mottagnade. . . Det måste råda ordning och reda i det svenska flyktingmottagandet.

Statsministern ställer sig härmed bakom “reva”-projekt inom polisen där man letar reda på de asylsökande som fått domstolsbeslut på att de ska lämna landet. Detta upprätthållande av rättsstaten står inte Alliansen och extremvänstern för, utan hävdar att dessa “papperslösa” (som alltså har papper på att de ska lämna landet) ska få tillgång till fri sjukvård och alla andra förmåner i välfärdsstaten. Om Löfven menar allvar med sitt tal måste han vara tydlig gentemot polisen så att de kan återuppta sin arbetsuppgift att avvisa de som fått avslag i en demokratiskt lagstadgad domstolsprocess. Detta trots arga och hatfyllda protester från extremvänstern.

Jag blev faktiskt glad när jag läste dessa rader ovan. Tänk vad lite det numera krävs för att bli positivt överraskad av en politiker. Löfven hävdar att rättsstaten ska gälla. Det borde naturligtvis var självklart från alla seriösa politiker, men i det migrationstokiga Sverige är det ett unikum att en partiledare står för lag och rätt (om han nu gör det i praktiken också, det återstår att se).”

http://erixon.com/blogg/2015/08/lofven-vettigare-an-alliansen/

Knute sa...

Stefan Löfven känner att SD flåsar S i nacken. Han pratade om oron för våldsdåd, mord, handgranatsattacker, organiserad brottslighet, och svenska rekryteringar till IS.

Sedan lät Löfven som Reinfeldt gjorde för ett år sedan med sitt ”Öppna era hjärtan” tal.

”Det är på kort sikt en stor ansträngning för Sverige. Vi ska inte låtsas som något annat. Men det är en ansträngning vi gör för att vi vill hjälpa människor undan krig och förtryck.”

http://petterssonsblogg.se/2015/08/16/stefan-lofven-kanner-att-sd-flasar-s-i-nacken/#more-134240

Knute sa...

Nyanlända invandrare tilldelas en retroaktiv föräldrapenning. Det innebär att exempelvis en somalisk kvinna med 8 barn kan erhålla 689 850 kronor skattefritt.

Att man överhuvudtaget kan få retroaktiva bidrag när man kommer till Sverige är väl något av det mest absurda en svensk regering (Reinfeldts 2011) genomfört.

http://petterssonsblogg.se/2015/08/18/spara-pengar/#more-134374

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.