14 augusti 2015

Fläsk och Grisar

Oxford University Press är en av de största förlagen i världen.

För att undvika risken för att potentiellt förolämpa en muslim någonstans, har [Oxford University Press] förbjudit användningen av orden "gris" och "fläsk" (Pork and Pigs) från barnböcker, eftersom det skulle kunna kränka islamiska läsare.

Judar äter inte heller fläsk men så vitt jag vet har ingen någonsin föreslagit ett förbud mot orden "gris" och “fläsk” för att lugna ner judarna. Men judar flyger ju inte in i kontorsbyggnader fyllda med oskyldiga människor, så det finns ingen anledning att blidka dem.
Det ska bli intressant att se om de kommer att skriva om Animal Farm och vad ska de göra med Nalle Puhs vän Nasse?  Han kanske dumpas på samma ställe som Kurrekurreduttön?

Vi får hoppas att New Yorks högstadieskolor inte köper sina böcker från Oxford University Press, med tanke på att berättelsen “Tre små grisar” används i undervisningen för 16 och 17-åringar. Det är den nivå av litteratur som eleverna i New York möjligtvis förstår.
En rapporten från det statliga utbildningsverket säger att den klassiska barnsagan var bara en av flera löjligt enkla läsuppgifter för eleverna i klass 11 vid  Landmark High School i år, vilket är ytterligare bevis för att City High Schools examensbevis är värdelösa.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Judar flyger inte med flygplan i i skyskrapor men mycket tyder dessvärre på att Israel och Saudiarabien har mer än ett finger med i 9/11. Och visst finns det galningar dvs islamister man kan få att flyga in i skyskrapor, desto enklare för dem som ligger bakom. Märk väl 28 sidor hemligstämplades i rapporten för att de ansågs kompromenterande för ovan nämnda länder!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.