29 augusti 2015

Imperiet faller samman


Om man ser på alla USAs finansiella skyldigheter och skulder, inser man att det är matematiskt helt omöjligt att leva upp till och betala det man åtagit sig. Lånen tillsammans med förpliktelser som det inte finns fonder avsatta för (pensioner och sjukvård+++) beräknas uppgå till 60 trillioner dollar och summan bara ökar. (60 000000000000)

Det spelar ingen roll vem som blir USAs president, de här “skönhetstävlingarna” som vi utsätts för vart fjärde år är rena skämtet.  Samma sorts människor säger vad de tror att folk vill höra, vilket fullständigt saknar betydelse. “Minimilön, inkomstskatt, deportera illegal, ska Mexiko betala för gränsmuren…”

Det enda som är viktigt att förstå är att man inte kan “växa sig ur”  60 trillioner. Samma grupp av människor ljuger och ljuger för oss - kanske för att de inte förstår - men det troliga är att de enbart är maktlystna. “Titta det är en Bush… Titta det är en Clinton

Amerikaner är så trötta och besvikna på politiska löften och yrkespolitiker och vi ser det i varje presidentval. Nästa president man röstar fram är så mycket som möjligt motsatsen till den man hade förut.
Titta bara på Obama och George W.  Folk var innerligt trötta på Bush, på krig, på hans cowboy-mentalitet och här kom Obama, ung, cool, duktig golfspelare - motsats till Bush.

George W, å sin sida, var en motsats till Bill Clinton. Bill var den där kvinnotjusaren som bedrog sin fru och gjorde vidlyftiga saker, medan Bush var den seriöse, konservative mannen från Texas, helt annorlunda än den lättsamme charmören från Arkansas.

Gå tillbaka ett steg till och vi ser att Bill Clinton var motsatsen till pappa George H. Bush, som kom från den gamla skolan.
Vi kan fortsätta ytterligare bakåt i tiden och se hur Reagan, som representerade styrka, tog över efter den oerfarne, veke Carter. Vi ser hur väljarna svänger fram och tillbaka mellan motsatser.

Vem är den fullständiga motsatsen till Obama? Donald Trump förstås! Han kanske inte vinner, men  anledningen till att han är så populär är att han är Obamas motsats - och inte bara Obamas utan alla politiska kandidater som ljuger och fjäskar in sig.

Amerikanen är så trött på politiker och regering i största allmänhet och Trump representerar motsatsen.

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Val i USA verkar var en angelägenhet för ca halva befolkningen, resten vet att det bara är fejkval. Att USA envisas med sina fortsatta krig trots det svåra ekonomiska läget beror på att skulle krigen avklinga skulle världshandeln återgå till att använda egna valutor och då skulle USA:s låneekonnomi haverera eftersom 85% av världshandeln görs i dollar och detta utnyttjar USA med s.k kvantitativa lättnader dvs man prånglar ut ca 100 miljarder dollar varje månad. Man balanserar på en avgrund och på FED vet man detta mer än väl. Vad USA borde göra är att bli ett "vanligt" land och koncentrera sig på att ge den egna befolkningen en chans att bygga upp landet igen men problemet är att det är NWO-gänget som för närvarande sätter kursen och inte mycket tyder på att en förändring skulle ske.

Benny

Anonym sa...

Alla presidenter i modern tid har gjort den amerikanska medborgaren mer och mer maktlös till fördel för ett parasitärt och kleptokratiska kollektiv som flockar sig kring vettlösa presidenter, den senaste den värsta lögnhals Amerika förmodligen upplevt.
Amerika har inte haft någon president med inre resning sedan Calvin Coolidge pres. 1923-29.
SU

Anonym sa...

Blogg-texten är nog riktig (tack!): Väljarna går från ena sidan till den andra, från ena mentaliteten till den andra.

En sak dock: Clinton var kanske "kvinnotjusaren" – men han skötte USA:s ekonomi bra.
Under både Reagan och Bush d.ä. ökade (federala) nationalskulden (i relation till BNP) påtagligt – Reagan från 31% till 50%, Bush d.ä. från 50% till 63%. Men Clinton: från 63% ned till 55% ! (Siffrorna för kvartal 1, när man ju byter president.)
https://research.stlouisfed.org/fred2/series/GFDEGDQ188S

Bush d.y. fick "9/11" på sig 2001 (Afghanistan och Irak följde!) Federala skulden var 55% 2001, och 64% 2008:1. Men så kom finanskrisen (2008), och skulden var uppe i 77% 2009:1.

Fast sedan kom Barack Hussein. Skulden gick från 77% år 2009, till 103% nu 2015...!

(Bakom finanskrisen 2008 låg Fannie Mae och Freddie Mac, som gett lån till personer som inte dög till att betala tillbaka. Det sades att Obama låg bakom detta; han hade nämligen slagit fast, att man måste ge lån även till "färgade". Även om de skulle få svårt att betala av. Principerna är viktiga!)
/ SD

Anonym sa...

Hej!
Stämmer verkligen 60 trillioner dollar?
Här står det 18 biljoner dollar...
Mvh Roger

Berit sa...

Trillion används inte i svenskan men det är 12 nollor. I de automatiska översättningssidorna blir det ofta biljon i stället, vilket är fel.
USAs lån är nästan 18 trillioner och det tillsammans med de åtaganden som det inte finns avsatta fonder för (och som inga skatter kan täcka även om man använder allt man får in ) gör att skulden är 60 trillioner.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.