25 augusti 2015

Jämlikhet?

         

 Krav på jämlikhet mellan raserna - mellan svarta och vita förstås - är det som media tillsammans med rashetsarna ägnar mycket tid åt just nu. FBI och justitiedepartementets statistik ignoreras -  antalet äktenskapet ignoreras - rättare sagt bristen på äktenskap.

Men man ignorerar också en annan demografisk grupp som klarar sig bättre än vita.  Asiatiska amerikaner utmärker sig inom nästan alla områden som vår folkräkning och akademiker håller koll på -  dvs. hushållens inkomster, utbildning, hälsa, äktenskap, brist på fattigdom, BMI, låg kriminalitet, etc.
Jag kan bara inte dra mig till minnes att vita eller svarta eller Hispanics begär att de ska ha det som kinesiska eller japanska eller koreanska amerikaner har. Jag kanske har missat just dessa artiklar?

• Endast 10,8% av asiater i USA anses vara överviktiga, jämfört med 33% vita, 42% latinamerikaner och 48% svarta  (ett BMI på 30 eller högre.)
• Asiatiska amerikaner utgör ju en liten andel av befolkningen, så de kanske lämnas utanför studierna, men “transpersoner” är färre än 0,01%.

Det är mest sannolikt att personer födda i Asien (63%) och Oceanien (62%) lever i ett gift-par hushåll.
 Om en av parterna är född i Mexico är det mest sannolikt att man lever i ett äktenskap  (58%).  Äktenskapet är det starkaste skyddet mot barnfattigdom och  brottslighet bland vuxna. Det är ett mycket bättre skyddsnät än någonting som Staten kan erbjuda.

En parodi på hur mycket Hillary bryr sig:1 Kommentarer:

Knute sa...

Svart journalist sköt ihjäl kollegor i direktsändning.

Idag sköt journalisten Bryce Williams ihjäl en kollega och en kameraman mitt under sändning i Virginia, rapporterar CNN bland andra.

Under året har svenska medier varit flitiga med att ange när “vit” person skjutit “svart” person. Då är det inga problem att ange etnicitet. Men när motsatsen sker, som i detta fall, tiger medierna om etnisk tillhörighet. Varken SVT eller TV4 anger att den misstänkte mördaren är svart.

Visst är det märklig logik att det — samtidigt och alltid — starkt ifrågasätts vad etnicitet har med gärningen att göra så fort förövaren inte är vit, som på IKEA nyligen.

http://erixon.com/blogg/2015/08/svart-journalist-skot-ihjal-kollegor-i-direktsandning/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.