12 augusti 2015

Kanske hut går hem snart


Hillary Clintons advokat har lämnat över hennes personliga e-postserver till justitiedepartementet efter att minst 7 e-postmeddelanden i Clintons ägo innehåller sekretessbelagda uppgifter.

Minst två av dessa e-postmeddelanden klassificerades som "top secret", trots att Clinton ihärdigt förnekat att något hemligstämplat material någonsin förvarades i servern.
Två separata undersökningar pågår. Utrikesdepartementets överinspektör och underrättelsetjänsten IG tittar på e-skandalen från två olika perspektiv. Intel-gruppen vill veta om någon sekretessbelagd information äventyrades. Utrikesdepartementet försöker att svara på FOIAs förfrågningar, speciellt från Judicial Watch, och de undersöker också vilka som använde den privata servern bland Clintons medhjälpare och vilka som hanterade  e-postkommunikation till specifika kongressutskott.

Överlämnandet är en kapitulation eftersom de senaste fynden står i direkt motsats till Clintons tidigare påstående att hennes privata e-postserver inte innehöll någon topphemlig information.
Hennes representant säger:"Hon lovar att samarbeta med regeringens undersökning och om det finns fler frågor, kommer vi att fortsätta att ta itu med dem."

Clinton undertecknade en edsförsäkring i måndags där hon sade att så vitt hon vet har hon lämnat över alla potentiella offentliga register som hon hade. Om det visar sig vara osant, kan hon åtalas för mened.

Trots alla försök att prata bort det och neka har frågan om hennes privata mail dykt upp gång på gång i henne presidentvalskampanj, vilket gjort att många tvivlar på hennes trovärdighet och det har underblåst spekulationer om att hon kan ha brutit mot lagen eller utsatt hemlig amerikansk kommunikation för hackare.

Nyligen genomförda undersökningar har visat en majoritet av amerikanerna tvivlar på Clintons personliga trovärdighet och hennes konkurrent Bernie Sanders leder nu med 44% mot Hillarys 37%.

Det ryktas också att Joe Biden, under sin uppkommande semester tillsammans med familjen, kommer att bestämma om han också ska ge sig in i tävlingen.

4 Kommentarer:

Cello Jr sa...

För att citera George Wallace om demokrater och republikaner: "There's not a dime's worth of difference between the democrat and republican parties." Amen!

http://www.democraticunderground.com/10021734059

Berit sa...

Helt rätt Cello Jr, kul att se dig här!

Anonym sa...

Hillary Clinton har alltså vissa email-problem. Nu har de kommit ut på Youtube också! (1:40) Tyskarna! "Klintonerdämmerung!" Man försöker få bort dom!
Men börja helst på National Review:
http://www.nationalreview.com/corner/422454/live-video-chappaqua-clinton-record-keeping-team-action-david-french

Om du är bra på tyska så vrid ned ljudet! Nöj dig med engelska texten!
/ SD

Berit sa...

Kul!
En annan som är rolig är när Hitler får veta att hon använt hans server

https://www.youtube.com/watch?v=xs2_mqdfaJM

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.