17 augusti 2015

Libertarians


Födelsedagskalaset för Ron Paul var en mycket trevlig tillställning. Gissningsvis hade närmare 700 personer -  barn och vuxna -  samlats för att hylla Frihetens Store Ledare.
 Lew Rockwell, Thomas Woods och Andrew Napolitano hälsade välkommen och berättade om sin vänskap med Dr. Paul och Ron Paul själv sammanfattade sitt politiska liv för oss. Han är verkligen alert, både fysiskt och psykiskt och det är svårt att tro att han är 80 år gammal. Han har 5 barn och tre av dem - tillsammans med barnbarnen var där - dock inte sonen Rand.

De var väldigt klokt att inte försöka göra kalaset till en del av Rands valkampanjen - det skulle har varit dålig stil. Detta var pappas dag.

Pappa Ron är så nära man kan komma en “Verklig Libertarian” och sonen Rand kallar sig “Republican som lutar åt Libertarian-hållet”, samtidigt som han jobbar på att bli presidentkandidat för Republicans.

Guvernör Gary Johnson är den som  förväntas träda fram under de närmaste månaderna och söka platsen som den verklige Libertarian Party-kandidaten.   Johnson kan visa sig bli den mest intressanta av alla kandidater oavsett politisk tillhörighet.
Det centrala i Libertarian-filosofin är att “den rätta rollen för regeringen i Amerika är att ombesörja ett  nationellt försvar, ett domstolssystem för tvistemål,  ett straffrättsligt system för våldshandlingar och bedrägeri, och väldigt lite av annat."

Rand Paul är en varm anhängare av den amerikanska konstitutionen och är inte rädd för att stå upp för vad han tror på, även om det retar de andra inom Republican Party.  Dessutom verkar han kunna komma överens med både kollektivister och konservativa. Men han har många fel från ett Libertarian-perspektiv.
Tidigare i år, röstade han för en lagstiftning som ökar militärutgifterna, medan de flesta Libertarians anser att USA spenderar för mycket på sin militärbudget redan. Rand är också mot enkönade äktenskap, vilket de flesta Libertarians stöder. För principfasta väljare bland Libertarians är han ett problem, men han kan vara det bästa alternativet som erbjuds nästa år. 

6 Kommentarer:

Anonym sa...

Vänligen, det heter inte samkönade, det heter enkönade äktenskap. Samkönad är en botanisk term som betecknar individer med både hanliga och honliga könsorgan. Samkönat äktenskap är sällsynt och skulle vara mellan två hermafroditer. Man bör inte beteckna homosexuella som grönsaker.

Berit sa...

Tack ska ändra det. På den tiden jag lärde mig svenska förekom inte dessa ord

Anonym sa...

Bilder från EM i samkönad dans
Här är bilderna från dagens tävling i EM i samkönad dans. Det dansades bland annat tango, rumba och vals. Det blev dock ingen svensk medalj i dag.
QX - Sveriges största Gaynyhetssajt, 17 aug 2015
http://www.qx.se/sport/29407/se-bilderna-fran-em-i-samkonad-dans
/ SD

Anonym sa...

Berit,
jag tycker att Anonym överdriver. Det är inte alls etablerat att säga enkönade äktenskap utan lika vanligt (och kanske vanligare) att man säger samkönade som SD så elegant visade med sina bilder, där sam står för samma kön.Således ett äktenskap mellan två med samma kön. Alla vet vad du menar. Det handlar om pedanteri.För övrigt så tycker jag att samkönade är bättre - det handlar inte bara om det ena eller det andra könet utan om båda.
/SB

Berit sa...


Ser att det inte bara är jag som använder ordet “samkönad”, det gör även Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor.
http://www.varldenidag.se/nyhet/2015/08/10/Maste-vaga-omprova-tidigare-standpunkter/

Knute sa...

En av talarna var domaren och politiske kommentatorn Andrew Napolitano:

”Jag förväntar mig att när jag dör, så kommer jag göra det i min säng, omgiven av dem som älskar mig, och alltjämt trogen mina [frihetliga] principer. Men några av er behöver vara beredda på att kanske dö i ett av statens fängelser, alltjämt trogen de [frihetliga] principerna. Och några andra kan komma att dö på ett allmänt torg, till ljudet av regeringens skrällande trumpeter, men alltjämt trogen de [frihetliga] principerna. När ögonblicket är inne kommer ni veta vad ni skall göra, därför friheten finns inte i huvudet, utan i hjärtat. I varje mänskligt hjärta. Men det måste göra mer än att bara ligga där…”

Ja, man behöver inte vara en fantasifull dystopist á la George Orwell för att ana vad som komma skall. Och i mycket har vi redan passerat det Orwellska standardmåttet för massövervakning och nyspråk och allmän totalitärism. De amerikanska libertarianerna har uppmärksammat den militarisering som pågår av polisväsendet i USA. Och andra har uppmärksammat att bakom många upplopp finns filantropiska organisationer som (i hemlighet) understödjer aktivister som startar kravaller (bara för att motivera delstaterna att skaffa ännu mer militär utrustning till polisen). Detta sker också i Sverige.

https://peterharold.wordpress.com/2015/08/29/amerikanska-libertarianer-flaggar-for-en-blodig-revolution/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.