23 augusti 2015

Ny rutt för flyktingar

Det är ingen tvekan om att det har blivit en industri att tjäna pengar på att transportera papperslösa människor. Nu har människosmugglarna hittat vägen till Moskva och Murmansk, och sedan helt fram till Kirkenes.

Hittills i år har 128 kommit denna väg, mot bara 10-15 under tidigare år. Den nya resvägen för flyktingar till Norge går genom Ryssland.

Så sent som i går greps en man med nio syrier och armenier i bilen. Polisen inledde omedelbart ett brottmål mot mannen.

En annan man har redan informerats om att han kommer att förlora sitt Schengenvisum, efter att ha rest fyra gånger över gränsen med människor. Också han kan vänta sig en straffrättslig påföljd. NRK via Hodja

En smart omväg för att slippa trängas med hundratusentals andra invällare som passerar genom Grekland, Makedonien, Serbien och Ungern på vägen till Skandinavien. Lite arktisk kyla kan det vara värt att stå ut med, bara man kommer fram och får livstids försörjning av dumsnälla politiker på urbefolkningens bekostnad. Lösenord vid gränsen: Asyl. Sen är saken klar, man får stanna kvar.

Nej, sluta registrera de asylsökande som kommer hit. Då har vi i Skandinavien inget ansvar för dem, de får vandra vidare. Men tyvärr har de inte köpt returbiljett, och längre norrut i Europa kan de knappast inte komma, så vad ska vi göra?

En typisk bild:6 Kommentarer:

Knute sa...

De kalder sig asylansøgere, fordi det er deres eneste måde at komme ind på. Sådan er det takket være de internationale konventioner som flygtningekonventionen og andre, som Danmark og de andre europæiske lande har tiltrådt.

Flygtningekonventionen indebærer, at de mennesker, som kommer til et land og søger asyl, skal behandles som asylansøgere. Man kan have undtagelser, hvor ansøgninger kaldes »åbenbart grundløse«. Men mennesker fra 3. verdens lande, som søger asyl, skal behandles som asylansøgere. Denne regel blev udtænkt efter 2. Verdenskrig, hvor flygtninge som regel var enkeltpersoner, der flygtede fra personlig forfølgelse i Sovjetunionen.

Disse regler gælder også i dag, selv om tilstrømningen har en helt, helt anden karakter. Men konventionerne betyder altså, at stort set alle, der siger de søger asyl, får deres sag behandlet som asylansøgere. Her hjælper grænsekontrol ikke. De, som bliver taget i at rejse illegalt ind i et land, bliver også behandlet som asylansøgere, hvis de søger asyl. Hvis et europæisk land i dag nægter at behandle de mange tilvandrende som asylansøgere, vil det være en overtrædelse af konventionerne.

De europæiske lande har fået kniven på struben. Situationen kan udvikle sig til rent anarki. Europa kan ikke leve med regler, der hører en helt anden tid til med helt andre problemer.

Folkevandringen tvinger nu Europa til et opgør med konventionerne.

http://www.b.dk/kommentarer/folkevandring-vil-tvinge-europa-til-et-opgoer-med-konventionerne

Knute sa...

Inget av de partier som nu vill bygga om Sverige i grunden genom att välkomna miljoner människor med andra, från den svenska väsensskilda, kulturer har förklarat vad syftet är. En inte orättfärdig fråga är om det långsiktiga syftet är att utplåna det svenska?

http://erixon.com/blogg/2015/08/vilka-star-for-trygghet-nufortiden/

Knute sa...

Makedonien gav upp.

I morgentimene idag ga Makedonia opp kontrollen over grensen mot Hellas og 5000 migranter kunne fritt krysse gjennom landet over til Serbia. Herfra vil presset øke på den ungarske grensen som er inngangsporten til EU og Schengen. Ungarske myndigheter sier de vil stenge grensen mot Serbia med tre raders piggtrådgjerde som skal være ferdigstilt i slutten av måneden. Den “ungarske muren” er under konstruksjon. Det spørs vel hvor effektiv den blir når det står tusener på tusener med migranter på den andre siden. Ungarerne kommer ikke til å skyte på barnefamilier de heller. Heldigvis.

https://www.document.no/2015/08/makedonia-ga-opp/

Arlav sa...

Efter att ha hört kommunisten. öhhh.... "vänsterpartisten" Höj-Larsen i gårdagens Agenda debatterandes (nåja..) mot Jomshof så förstår jag till fullo att de vill till Sverige och ingen annnanstans..
Lite av de man skrattade åt redan på 60-talet.
"Jak joppa forsakringskassan, micket pengar, inget jobb".
Under delar av 70 och 80-talet hade man högre dagersärrning som "sjuk" än som arbetande !
Inte mycket som sen dess har ändrats till det bättre i Sverige

Knute sa...

Muslimska migranter i Makedonien vägrar att ta emot hjälp eftersom Röda Korset symboliserar kristendom. Kristna avskys nästan lika mycket som judar i den muslimska världen. Nödsändningen ansågs därför inte vara halal och kunde sålunda inte accepteras.

http://avpixlat.info/2015/08/24/flyktingar-som-invaderar-makedonien-vagrar-ta-emot-nodhjalp-fran-roda-korset-ar-inte-halal/#more-153284

Knute sa...

Asylsökande cyklar från Ryssland till Norge. Att promenera går däremot inte an. Det förbjuder ett avtal länderna emellan.

Just Ryssland är väl inte det land som migranter i allmänhet drömmer om, men desto större dragningskraft har Norge, som förvisso inte är EU-medlem, men väl del av Schengensamarbetet.
Till skillnad från de tusentals och åter tusentals migranter som tar sig in i EU söderifrån – försök som i flera fall har slutat med tragedier – har de människor som kommer från motsatt håll en lätt och avgjort mindre farofylld resa.

http://samtiden.nu/19562/asylsokare-cyklar-fran-ryssland-till-norge/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.