25 augusti 2015

Obama dansar när Soros drar i snöret

  

Obama har under en längre tid haft siktet inställt på att motarbeta kolföretagen.
Faktum är att hans krig mot kol - genom att använda EPA och införa regleringar för att döda branschen - har resulterat i förlust av en mängd arbetstillfällen - och kan markera slutet på billig energi i Amerika.
 Kolbolagens aktier är i botten och många är nära ekonomisk katastrof.
Detta innebär att Soros har dem precis där han vill ha dem.

Under flera år har Soros förespråkat att man ska eliminera fossila bränslen, och nu får vi veta att han nyligen köpt en miljon aktier i Peabody Energy - det största privatägda kolbolaget i världen -  och en halv miljon aktier i Arch Coal, till en kostnad av cirka 2 miljoner dollar.  När Obama tillträdde presidentposten var priset för Peabody $ 90 per aktie.  Nu kan man köpa dem för 1 dollar styck.

Som ordspråket säger, "Köp billigt, sälj dyrt", och det är vad Soros gör.

Fox News:

Free market energy experter noterar att Soros har investerat mer än en miljard dollar i “think tanks”,  lobbyister, politiska aktionskommittéer och politiker, som har drivit fram förordningar som nästan har förstört kolindustrin, till förmån för så kallade "ren energi."
Soros har tidigare ägnat sig åt “insider tradig” och 2009 han dömdes han för det i Frankrike och fick böta 2,5 miljoner för sina investeringar i den franska banken Société Générale.

Obama har drivit kolindustrin i botten och lämnat den till miljardären Soros att plocka upp bytet.
 Kol kommer  inte att försvinna under överskådlig framtid, eftersom det används för att stötta upp den ”gröna energins” misslyckanden. Soros vet det och det vet också dockan Obama.
 Det ska bli intressant att se hur länge det dröjer innan Obama ändrar inställning vad gäller den "svarta energin”, nu när Soros har investerat i kol.

 Det skulle verkligen visa hur korrupt regeringen är, men naturligtvis kommer ingen att göra något åt det.
Obama skulle förneka det och det kommer att  förklaras bort som en "tillfällighet."

Vad de kan inte förneka är emellertid Vänsterns hyckleri.  De talar om att rädda jorden, och sedan kan sådana som Soros köpa politiker och installera sina egna regimer så att de kan fylla sina egna bankkonton.

Även vänsterblaskan The Guardian säger:

"Soros har också varit en viktig bidragsgivare till både Hillary Clinton och Barack Obamas valkampanjer och donera minst $ 1 miljon till var och en genom Priorities USA Action superpac. Båda har framhållit sig själva som anhängare av långtgående klimatåtgärder. Kolindustrin har medgett att Obamas plan för ren energi,  som Clinton har lovat att stödja, hotar framtiden för kol i USA. "2 Kommentarer:

Anonym sa...

Detta är samma Soros som kostade Sverige miljarder i början av 90-talet. Sedan har han även poserat skrattande på bild tillsammans med den andra figuren som var med på kuppen mot Sverige dvs Carl Bildt, som vid tillfället var statsminister, med redan då dubbla uppdragsgivare. Bildt precis som Obama en sprattelgubbe i finansmaffians tjänst.

Benny

Anonym sa...

Undrar vad amerikanen kommer att tycka om "Obama Desert Central Valley" när obamagangstrarna fördärvat och konfiskerat möjligheterna att producera livsmedel i Californien?
SU

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.