07 augusti 2015

Obegränsade mutor

De flesta socialister tillsammans med många konservativa skulle nog förvånas över att opinionsundersökningar visar att Barack Obama slår ut Jimmy Carter som den sämste presidenten sedan andra världskriget.
Det förvånade mig också men inkluderar man tiden före WWII vill jag påstå att de båda får konkurrens av Franklin D. Roosevelt och Woodrow Wilson.

En blind höna hittar emellertid ibland ett korn och i en radiointervju nyligen yttrade Jimmy Carter några sanningens ord.

Intervjuaren: “Vår Högsta domstol har nu sagt, "obegränsade pengar i politiken." Det verkar som ett brott mot principerna om demokrati... Dina tankar om det?”

CARTER: “Det strider mot grunden i det som gjorde Amerika till ett enastående land genom sitt politiska system. Nu är det bara en oligarki, (fåvälde), där obegränsade politiska mutor är det viktiga för att bli nominerad till president eller för att välja president.  Och samma sak gäller för guvernörer och senatorer och kongressledamöter. Så vad vi ser nu är en fullständig omstörtning av vårt politiska system som en återbetalning till betydande bidragsgivare, som vill och förväntar sig och ibland får favörer för egen del när valet är över... De etablerade, Democrats and Republicans ser detta med obegränsade pengar som en stor fördel för dem själva. Någon som redan är i Congress har mycket mer att sälja till en ivrig bidragsgivare än någon som bara är en utmanare."1 Kommentarer:

Anonym sa...

Ja, när f-n blir gammal...det är många som inser att USA numera är en demokratur men det är inget som MSM-media skriver speciellt mycket om. Det beror givetvis på ägarbilden för västmedia.

Benny

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.