15 augusti 2015

På väg till ett party


Jag är på väg till en födelsedagsfest anordnad av Mises Institutet - en fest för den store Frihetsledaren Ron Paul som fyller 80 i morgon, 15 augusti.
Det hela går av stapeln i Ron Pauls hemstad Lake Jackson och jag kommer att höja en skål för honom tillsammans med Jeff Deist, Lew Rockwell, Tom Woods och domaren Andrew P. Napolitano.

13 Kommentarer:

Anonym sa...

Berit,
gratulerar. Jag gillar verkligen Ron Paul. Och han verkar vara en av få som verkligen förstår vad som pågår under ytan i USA.
/SB

Errbe sa...

Hälsa och gratulera Ron Paul även från Sverige. Vi uppskattar även Andrew Napolitano för hans bländande logik. För att inte tala om hela Mises Institute. Vi har flera av deras böcker i våra bokhyllor.

Anonym sa...

Errbe,
Mises Institute har gått mig helt förbi. Aldrig haft en aning om detta institut.
/SB

Anonym sa...

En stor hyllning från många här i Sverige, "and many Happy returens, all the best for years to come".
SU

Berit sa...

SB, Mises finns i Sverige också
http://www.mises.se/

elina sa...

Det var roligt! Hälsa från oss här som gillar honom och hans sunda tankar!

Anonym sa...

Även jag lyfter mitt glas i hyllning.

Osynlige Mannen.

Knute sa...

Använde Fredrik Reinfeldt massinvandringen för att krossa välfärdsstaten? Eller var det i själva verket så att massinvandring och mångkultur var viktigare för honom än att minska statens makt? Någon libertarian har han aldrig varit, snacket om den fria marknaden var bara en rökridå. Moderaterna som en gång var ett borgerligt parti är mindre än någonsin på Ron Pauls nivå, knappast ens i närheten av Republicans, nej svenskarnas tro på Staten är så grundmurad att de glatt kommer att sin undergång till mötes.

Anonym sa...

Har politikerna djupa planer på att, eh, förbättra världen? Många här räknar med det. Men invandringen har en enklare och lättbegripligare förklaring: Det föds för få barn.
- P-pillret kom 1964, och sex blev meningen med livet...
- Så abortsiffran gick från 2,6% aborter om året till 26% år 1979f. Nu har siffran stabiliserats på 25%. Vart fjärde litet b..., eh, livmoderprodukt tas bort. (Och det är inte muslimerna som lyfter den siffran...)
- (Sök på 'Aborter 2009 Socialstyrelsen', Tabell 1. – 'Aborter 2010' ger kommunsiffror, näst sist.)

Nettoreproduktionstalet ska vara 1,0 för konstant befolkning – c:a 2,1 barn per kvinna, justerat för åldersfördelnng osv. 1968 gick NRT under 1, och har i princip förblivit under. (1990-91-92 dock en hårsmån över.) [Finns ingen sammanställning. Gå upp på SCB och läs Statistisk Årsbok.]
- Klart att man måste göra något mot detta! Så 1984 öppnade Olof Palme för "flykting­invandringen". (Facken hade alltid avskytt arbetskraftsinvandring!)

- Fast det fanns förstås andra skäl för en stor invandring också, insåg man nu. 1992 skrev riksdags­ledamoten Lena Klevenås (s): "Sverige är ett mycket glest befolkat land … Vi skulle utan vidare klara en befolkning på 50 miljoner och tänk vilken tillväxt i ekonomin det skulle bli! Vad mycket vi skulle behöva producera och vilken hemmamarknad vi skulle få."
- Och inte bara på vänsterkanten. Nordbankens ordförande Björn Wahlström sade vid samma tid: "Sverige kommer inte att ha råd med nuvarande standard om inte folkmängden ökar till bortemot 40 miljoner." – Heja, tyckte Reinfeldt.
/ SD

Anonym sa...

Knute,
jag tror att Reinfeldt ställt in sig i ledet för att skapa den Nya Världsordningen - och få en bra maktposition någonstans i pyramiden. Denna vill skapa ett globalt sovjetiskt samhälle med en enda ledning för världen - där alla människor är vapenlösa utan deras egna legoarméer - och således försvarslösa. De har ingenting emot centralstyrda nationer. Ju mer centralstyrda de är desto lättare blir det att infiltrera dem och ta över dem.
Meningen med EU och invandringen är att upplösa den nationella samhörigheten och skapa konflikter och kaos (härska genom att söndra). När det blir tillräckligt mycket kaos kommer man att vända sig till den nya världsregeringen. Det var så det var tänkt med Nationernas förbund (som misslyckades eftersom USA vägrade att ge upp sin självständighet) och det är så det är tänkt med FN och EU (”aldrig mera krig i Europa”).
/SB

Anonym sa...

Första Världskriget med 50 miljoner döda samt 50 miljoner döda i Spanska sjukan, som en följd av kriget, startades för att man skulle säga "aldrig mera krig". Man hade redan Nationernas Förbund i bakfickan. Det misslyckades. Så rustade man upp Tyskland (och Hitler) och den andra sidan för att skapa ett andra världskrig med målsättningen "aldrig mera krig" och hade Förenta Nationerna i bakfickan. Nu behövs ett tredje världskrig för att man skall lyckas skapa det globala kaos att folk längtar efter ordning - "aldrig mera krig" och vi behöver en "Ny Världsordning". Så är det tänkt.
Reinfeldt har bara ingått i Bilderberg-gruppen, som är en slags frontorganisation. Det finns flera frontorganisationer, Council on Foreign Relations, CFR, Trilaterala kommissionen etc., etc. där man med stort besvär på sin höjd kan leta upp namnen på enskilda medlemmar men aldrig vad de pratat om eller planerar. Trots att CFR skapades 1923 berättar Gary Allen att han 1971 endast hittat en artikel om CFR. Praktiskt alla USAs presidenter har varit medlemmar i CFR, som är en privat sammanslutning. Innanför dessa frontorganisationer finns bl. a. rundabords-grupper, en slags inre cirklar med ett fåtal människor, om vilka vi inte vet någonting, inte ens vilka som styr. Inte ens frontorganisationernas medlemmar känner till de inre cirklarna förutom kanske sin egen kontakt uppåt. Så styrs världen - genom kontroll av all världens regeringar - påtryckningar, utpressningar osv.
/SB

Anonym sa...

Knute,
Det var detta som George Orwell kände till (han var säkert bekant med dem eftersom de hämtades från de övre intellektuella kommunistiska kretsarna i Cambridge och Oxford) och om vilka han skrev i 1984 - under pseudonym. Han var insatt i deras planer och allt det som skrevs om i 1984 känns igen idag, bara 30 år för sent.
Men i de inre cirklarna bestämmer de som bestämmer över pengarna, de som lagt beslag på guldet och de som trycker upp papperspengar från ren luft. Var så säker.
De planerar och ser till att få allting utfört inkognito, lönnmord, krig och konflikter. Det är de som ligger bakom "den arabiska våren" och kriget i Syrien, att Busch gick in i Irak, etc., etc. Detta som Obama kallade "leading from behind". För närvarande tycker de att det finns för många människor på jorden och ser gärna att några försvinner.
Dessa människor måste vi dra fram i ljuset och ställa till ansvar.
Och därmed ger jag dig rätt om Reinfeldt. Hans första period var bara skenmanövrer för att kunna genomföra den andra, som var hans verkliga mål. Ungefär som när Federal Reserve startade sin första period med "sunda bankaffärer". Skenmanövrer. Sedan tog de över USA och bestämmer över både demokrater och republikaner. I Nixons (medlem i CFR) administration ingick t. ex. 101 medlemmar från CFR. Och han anses ändå ha varit republikan. De har koll.
/SB

Anonym sa...

Berit,
tack för länken om Mises-institutet i Sverige. Har varit inne och läst och sparat som bokmärke och skall försöka läsa lite varje dag. Den alternativa pressen blir bara större och större. Tack, tack.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.