08 augusti 2015

Ska de inte hindra nedsmutsning?


USAs Environmental Protection Agency (EPA) släppte av misstag ut en miljon gallon slaggprodukter  i Colorado Animas-floden igår. Flodens blev helt gul, surhetsgraden ökade 100-falt och EPAs-tjänstemän varnar för att fiska och att det förorenade slammet kan irritera mänsklig hud.

Händelsen  inträffade när EPA gjorde saneringsarbeten vid Gold King Mine, en övergiven gruva norr om Silverton som var i bruk mellan 1890 och 1920.  Ordförande i Colorados Gruvförening säger att gruvan är inte under EPAs kontroll.

Staden får en del av sitt vatten från Animas och man har nu infört vattenransonering.  Händelsen kommer att ha en negativ effekt på länets turistnäring, som är starkt beroende av forsränning, kajakpaddling och fiske i floden. Sheriffen beslutade att eftersom vi inte vet vad som finns i vattnet,  kan ingen gå i floden.

När privata företag orsakar skada, har EPA befogenhet att väcka åtal. “Under 2013 åtalade  EPA flera  företag som fick punga ut med mer än 1,5 miljarder dollar i böter och tvingade andra att betala mer än $ 3 miljarder för  “miljöprojekt” som skulle gynna samhällen -  de största mängden pengar någonsin för ett enskilt år,"

Är det inte EPAs jobb  att skydda miljön?

1 Kommentarer:

Knute sa...

Vilken bild! Påminner om liknande katastrofer i kommunistländer. Staten är inte att lita på.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.