25 augusti 2015

Sverige sett utifrån

Berlingske: Svensk mainstream-media har en policy enligt vilken det anses oetiskt att uppge brottslingars nationalitet/etnicitet.

"Som en reaktion på denna policy, och på en allmän uppfattning om att svensk journalistik präglas av politisk korrekthet, har det uppstått en rad internetbaserade nyhetsmedier som långtifrån alltid tar sådana hänsyn. Det är ofta fråga om en kombination av skarpt invandringskritiska debattinlägg, citat från sociala medier, medborgarjournalistik av skiftande kvalitet, samt omfattande diskussioner bland användarna på de debattforum som är knutna till webbplatserna. En av de mest kända av dessa webbplatser är Avpixlat."

Så pass balanserat och objektivt beskrevs alltså invandringskritiska svenska alternativmedier i en av Danmarks ledande dagstidningar. Man kan fråga sig när svensk mainstream-media kan bemöta alternativa, Sverigevänliga medier med samma objektivitet och saklighet, utan nedvärderande tillmälen och ogrundade rasistanklagelser.

1 Kommentarer:

Knute sa...

“Rasister”, “nazister” och “idioter” fanns bland de tillmälen de danska reportrarna från Radio24Syv fick höra då de tillsammans med tidningen Metroxpress agerade SD-representanter på Möllevångstorget i Malmö för att sätta den svenska toleransen på prov.

Två programledare på danska Radio24Syv iklädde sig rollen som Sverigedemokrater för att i samarbete med Metroxpress se hur pass tolerant Sverige egentligen är mot oliktänkande. Inte så värst, skulle det visa sig.

Snabbt fick duon höra att de är rasister, sedan eskalerade det snabbt till även nazister och idioter för att kulminera i att bli mer eller mindre jagade från platsen.

http://www.mx.dk/nyheder/global/story/24874346

http://avpixlat.info/2015/08/26/dansk-tidning-utforskar-den-svenska-asiktskorridoren/#more-153407

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.