11 september 2015

Arbetets Dag

Under första helgen i september i USA firas Labor Day (arbetets dag)  och detta år hade nästan 94 miljoner människor i arbetsför ålder faktiskt inte något att fira. Det beror på att de inte har arbete och de letar inte efter ett jobb. Den senaste rapporten från Bureau of Labor Statistics visar att arbetskraftsdeltagandet är nu 62,6 procent, det lägsta på 38 år.

"En mor med två barn som kvalificerar för sju av de vanligaste socialbidrags-programmen  får mer intäkter än vad hon skulle tjäna på ett minimilön-jobb i 35 delstater, även efter skatteavdraget och Child Tax Credit (barnavdrag).
 I Connecticut, Hawaii, Massachusetts, New Jersey, New York, Rhode Island, Vermont, och District of Columbia, betalar välfärden mer än en ett 20-dollar/timme jobb. "
Statligt stöd drivs av båda politiska partier. Republicans röstar för höjningar på nästan samma nivå som Democrats. Det betyder röster! Men uppenbarligen är det inte bäst för individen, familjen eller landet."

(klicka på bilden så blir den större och tydligare)

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.