14 september 2015

Bollen är i rullning

 

Vikten av att människorna skall registreras i första mottagarland – i uppenbart syfte att sedan avvisa människorna just dit:

"Svartepetter-spelet är i full gång, alla pekar på någon annan och ingen vill fastna med migranterna. Och ur ett Centraleuropeiskt perspektiv är både Merkel och Löfven två festfixare som skickar ut inbjudan, men som hoppas att de ankommande gästerna stupar redan under den föregående barrundan. Det viktiga är trots allt inte solidariteten i sig. Utan att man ser bra ut utåt och att någon annan fastnar med festräkningen." L.P

Tyskland inför gränskontroller. Nu hänger allt på om Ungern kan stoppa den muslimska invasionen. Blir staketet mot Serbien färdigt i tid? Annars står landet snart som Svartepetter med en miljon migranter som varken kommer fram eller tillbaka.

Eurokraterna i Bryssel är odugliga. Först och främst borde de hjälpa Grekland att hejda anstormningen från Turkiet. EU är en värdelös konstruktion. Kanske Finland hinner stänga gränsen mot Haparanda, men för de flesta av EU-länderna går det rent åt helvete.

Även om framtidsutsikterna är dystra ska man inte tappa humöret. Som Søren Kierkegaard skrev, det gäller att flytta fokus från lidandet till det glada, det lyckliga, det goda.


Bild från Hodja

5 Kommentarer:

Knute sa...

Efter gårdagens besked från Berlin har även Tjeckien, Slovakien, Österrike, Nederländerna och Finland låtit meddela att de återinför gränskontroller. Därtill har såväl Polen som Norge gått ut med att de överväger samma åtgärd. EU har å sin sida hunnit med att inte bara godkänna militära insatser mot människosmugglare, utan sägs därtill vara på väg att godkänna åtgärder som uppsamlingsläger, interneringar, gränsförstärkning och deportationer.

Sveriges justitie- och migrationsminister Morgan Johansson betonar att det hela är "en fråga för polisen". Därmed har regeringen delegerat frågan till en myndighet som Miljöpartiet inte har vetorätt över. Intressant nog vidtar polisen också just nu förberedelser för att kunna återinföra gränskontroller.

http://fnordspotting.blogspot.se/2015/09/nu-vander-det.html

Knute sa...

A record 5,809 migrants entered Hungary in a new surge on Sunday, smashing the previous day’s record of 4,330
Increase came ahead of laws coming into force tomorrow under which those entering Hungary illegally can be jailed
Reports that Serbia will ‘push through’ as many as 30,000 migrants on Monday before tough new laws are rolled out
Germany’s Vice Chancellor Sigmar Gabriel said today that the country may take in up to a million refugees this year

http://tundratabloids.com/2015/09/europe-imposing-border-controls-to-stem-flood-of-muslim-settlers/
tisdag, 15 september, 2015

Knute sa...

Stora protester mot asylsökande migranter i Torneå.

ASYLKAOSET En större grupp människor protesterade på lördagen i Torneå mot de asylsökande migranter som tagit sig genom hela Europa för att komma till just Sverige och vissa vidare till Finland.

Demonstranterna bildade en mänsklig mur och man menar att det nu räcker och att gränserna bör stängas. Man poängterade också att migranterna tagit sig via flertalet europeiska länder på vägen och bör ha sökt asyl där ifall man var på flykt.

På den svenska sidan av gränsen hade en betydligt mindre grupp människor samlats som demonstrerade för mottagning av asylsökande migranter.

Demonstrationer förekom även i Kemi och Haparanda. Enligt det finska inrikesministeriet ska gränsövergången börja bevakas. Skärpta gränskontroller gäller för landet i stort. Ca 1 000 asylsökande migranter om dagen kommer nu till Torneå.

http://avpixlat.info/2015/09/19/stora-protester-mot-asylsokande-migranter-i-tornea/#more-155395

Knute sa...

Migranter plundrade SJ-tåg och hotade personalen.

SJ har valt att mörka en allvarlig incident på ett tåg mellan Malmö och Stockholm i förra veckan. Migranterna nöjde sig inte med att invadera tåget utan att betala för sig, med stort obehag för betalande svenska resenärer som följd. Därutöver gav man sig enligt SJ-källan också till att plundra tåget på allt man kunde finna av värde. Tågpersonalen ska också ha utsatts för hot.

Bland annat länsades tågets bistro på allt som där fanns och de SJ-anställda som arbetade där utsattes för hot när de försökte säga ifrån. Incidenten är den allvarligaste hittills i sitt slag men flera liknande händelser har inträffat där personalen hotats, migranterna uppträtt bråkigt, störande och otrevligt. Vid minst ett tillfälle tidigare har polis behövt tillkallas och stökiga migranter omhändertas.

http://avpixlat.info/2015/09/19/migranter-plundrade-sj-tag-pa-allt-som-gick-att-stjala-personalen-hotades/#more-155373

Anonym sa...

Very nice article, exactly what I needed.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.