21 september 2015

Det spelar ingen roll

"Vad regeringen är bra på är att samla in skatter, minska vår frihet och döda människor. Det är inte bra på mycket annat. "- Författare Tom Clancy


Det amerikanska folket är fortfarande villigt att låta sig övertygas om att en ny president i White House kan lösa de problem som vi har.  Men oavsett vem som vinner nästa presidentval, kan vi vara säkra på att den nya chefen kommer att vara densamma som den gamla chefen, och vi - den permanenta underklassen i Amerika - kommer även fortsättningsvis att tvingas marschera i takt med polisstaten i alla frågor, offentliga och privata.

Det spelar ingen roll vad vi kallar dem - 1%, eliten, kontrollanterna, hjärnorna,  skuggregeringen, polisstaten,  övervakningsstaten, det militära industrikomplexet - så länge vi förstår att oavsett vilket parti som sitter i White House 2017, kommer den icke-valda-byråkratin att fortsätta att göra som den vill.

För första gången i historien, domineras Congress av en majoritet av miljonärer som i genomsnitt är fjorton gånger rikare än den genomsnittlige amerikanen. Enligt en studie från Princeton , är USA inte den demokrati som det utger sig för att vara, utan en oligarki, där “den ekonomiska eliten och organiserade grupper som företräder affärsintressen har betydande inflytande på amerikanska regeringens politik."

Många amerikaner håller emellertid på att vakna och nästan åtta av tio amerikaner inser att regerings- korruptionen är utbredd och oavsett partitillhörighet rankar man regeringen som det största problemet. 
Det mest oroande är att vi har överlämnat kontrollen över vår regering och våra liv till ansiktslösa byråkrater som ser oss som boskap som man “slaktar och säljer för vinst.”

Politiker och byråkrater avskaffar inte sig själva. Om det ska finnas något hopp om att återupprätta friheter och återvinna kontrollen över vår regering, kommer det inte att vila på politikerna utan på människorna själva.
När det verkligen kommer till kritan måste varje amerikan själv bestämma om han föredrar den “farliga” friheten eller den nuvarande “fredliga boskapsuppfödningen”.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

1. Min pension ligger under medianen. Alltså är jag 'underklass'. Men jag har det bättre än alla tidigare generationer. Främst p.g.a. internet. Idag kan man vara mycket mer välinformerad än förr. Tänk om man var hänvisad till dagspressen...! (En eller två tidningar hemma, förr, och sedan stadsbiblioteket...!)

2. Demokrati börjar bli ett problem. Av de som kommer hit numera, är en del analfabeter på sitt eget språk. Möjligen kan de, efter 4-5 års undervisning i Sverige, stava igenom någon enklare artikel i Aftonbladet.
- Men de skulle, hoppas vänstern, kunna hjälpa till att styra vårt land? Deras röst är ju lika mycket värd som (låt säga) professorns i ekonomi! (Jag såg uppgiften att hittills ca 70% av de senare invandrarna röstat på s.)
- De rena analfabeterna är kanske inte så många. Men även så, kan de demokratiska problemen framöver bli massiva! Jag skulle nog, i så fall, hellre se att vi styrdes av ekonomi-professorer...
/ SD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.