26 september 2015

Det var på tiden


I går hände något som vi inte sett på länge - Republicans och Democrats var överens. Och det var inte över påvens "budskap om enighet och jämlikhet", fast en del av det fanns väl med.  Nej, det som båda sidor gladdes över var tillkännagivandet att talman John Boehner kommer att avgå från båda sina ledande positioner i The House i slutet av oktober.
Det kommer väl inte som en överraskning precis, det var ingen hemlighet att Boehners politiska framtid var i allvarlig fara. Efter att Rep. Mark Meadows tidigare skrivit en resolution som uppmanade Boehner att avgå,  har det blivit allt tydligare att många i partiet  -  sporrade av ett utbrett missnöje på gräsrotsnivå - var redo att avskeda den ryggradslöse Boehner. Att avgå besparade honom från skammen att sparkas ut av sitt eget parti.

 Allt sedan Republicans tog tillbaka The House 2010, har det rests ständiga krav på att Boehner måste ersättas.  Han har kallats en RINO, (Republican-in-name-only), en förrädare, ynkrygg och vad värre är, en “Nancy Pelosi”.
  Konservativa stöttade honom aldrig tillräckligt (även om de flesta valde honom igen ) men i detta läge skulle han inte få tillräckligt många röster från Republicans men förmodligen tillräckligt många från Democrats för att behålla sin position, vilket skulle vara ytterst pinsamt och göra honom om möjligt ännu mer handelsförlamad.

Boehner förklarade i en presskonferens att hans beslut influerades av påvens besök.
"I morse vaknade jag och sade mina böner som jag alltid gör, och jag sade," i dag, kommer jag att göra det, "och det var det," sade Boehner. "Jag skulle inte beskriva det som att jag ”har fått nog."

Men andra har fått nog och det är därför som Trump har blivit så populär.   62% av de som kallar sig Republicans är inte bara besviken på GOP-etablissemanget , de känner sig också lurade av dem.

Om påven nu också kunde inspirera Mitch McConnell att göra det rätta och försvinna skulle det vara ett mirakel.

Så här reagerade en grupp konservativa inför nyheten om Boehners avgång.2 Kommentarer:

Anonym sa...

Konstigt nog är det John SCOTUS Roberts som orsakat den värsta skadan som tillät Obama att plundra den amerikanska befolkningen på pengar till en 2.700 sidor lagstiftning som ingen orkar att läsa och ytterst få hade läst innan den tvingades igenom, i synnerhet inte den gemena allmänheten. Till den kommer 32.000 sidor med andra regler direkt knutna till "obamacare".
SU

Berit sa...

Under sin 25 åriga karriär i kongressen har Boehner bidragit till att statsskulden växt till 19 trillioner; underminerat First and Second Amendment rättigheterna; skapat okontrollerade välfärdsrättigheter; explosionsartat ökat den federala regeringens storlek , makt och kostnad; försvagat försvaret och mycket mer, men det var inte skam och dåligt samvete för det som fick honom att avgå.
Nä, han visste att hans parti skulle röst abort honom som talman.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.