03 september 2015

En fåfäng förhoppning förmodligen

Den Arabiska Våren, som kulminerade med bildandet av den Islamiska Staten i Irak och Syrien, var Obamas hjärtefråga. Men nu verkar han bli tvungen att ge sig. Kanske Obama har insett att han skapat ett monster och att hans stöd till IS för att bekämpa Syriens president Assad är stötande för världsopinionen. Att inbördeskriget medfört att miljoner syrier är på väg för att islamisera Europa verkar han däremot inte ha något emot.

Det är viktigt för Putin att få stopp på IS och förhindra att deras fruktansvärda grymheter sprider sig till de islamiska republikerna i det tidigare Sovjet. Är Putin en bättre schackspelare än Obama och genomskådar dennes låtsaskrig mot Islamiska Staten? I så fall borde borde ryssarna skicka soldater och stridsflygplan till Syrien. Nu är det dags för de höga herrarna att samarbeta.2 Kommentarer:

Knute sa...

Nej låt Putin skicka in sina soldater i Syrien och göra rent hus. Även om Assad var en diktator av grymma mått är det inget mot det som sker nu.

Jag skickade frågan om vad gör arabländerna och de afrikanska utanför närområdet till SVT:s reportrar på plats, men det passerade med all säkerhet inte SVT:s ”censur-hjärntrust.” De är bara intresserade av sin gudomliga ”godhet”

Här har ni ”goda” en att hata.

Ungerns premiärminister Victor Orbán gick till hårt angrepp mot Tyskland som han menar bär skulden för den accelererande flyktingkrisen.

– Det här är inte ett europeiskt problem, det handlar om Tyskland, som välkomnar alla flyktingar. För ingen vill stanna i Ungern, i Slovakien, i Tjeckien eller i Estland, alla vill till Tyskland, sa Victor Orbán.

https://leffe45.wordpress.com/2015/09/03/flyktingkatastrofen/

Tack Leffe, det var rätt ord i rättan tid! Dags för svenska politiker och journalister att tänka om, vi lever faktiskt inte längre på 70-talet! Europa exploderade år 2015 med en ny rutt in i Europa från Turkiet till Grekland, Makedonien, Serbien och slutligen till Ungern där hundratusentals migranter har fastnat, trots att Angela Merkel bedyrar att hon gärna tar emot dem. I själva verket har Tyskland beordrat att inga tåg längre får passera från Budapest till Wien. Så nu sitter det fattiga Ungern med ett jättelikt flyktingproblem och Viktor Orban får i västliga media oförskyllt rollen som syndabock.

Knute sa...

President Obama har följt vänstermediernas kampanj mot Bush och dragit ut alla trupper ur Irak. Det är i det vakuum som uppstått som IS skapat sina framgångar och fått många miljoner människor på flykt.

http://erixon.com/blogg/2015/09/kritiken-av-irakkriget-blev-passivitet-i-syrien/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.