16 september 2015

Europa förändras snabbt

Var och en av dess nationer representerar inte längre Ett Folk, utan folk.


En gång trodde man att ett folk måste ha sin egen nation, som bygger på gemensamma värderingar, en gemensam historia och även fosterlandskärlek,  om dess medlemmar skulle ha rättigheter och säkerhet.
Ett folk, en lag ...

Giuseppe Mazzini:

Ett Land är inte bara ett territorium; det speciella området är bara grunden.  Landet är tanken som byggs på denna grund.  Det är känslan av kärlek, känslan av gemenskap som binder samman alla territoriets söner.”

Talade i går med familjemedlemmar i den lilla norrländska by där jag växte upp.
När jag var liten fanns post, bank, Konsum, ICA, SCA-kontor, två bensinmackar, skola, ett par sågverk, distriktssköterska, folktandvård…Nu finns inget av detta, inte ens ett ålderdomshem - bara en korvkiosk och ett nybyggt hotell som är fyllt med asylsökande. Det lönar sig bättre att hyra ut till Migrationsverket, än att vänta på en och annan turist.

De lokaler som stått tomma i många år - kommunalkontoret, dagis, poliskontoret, tandläkarmottagningen …har redan gjorts om till flyktingläger. Allt detta i en by och kommun där det inte finns arbete för de gamla som klamrar sig fast och långt mindre för alla de som placeras där.
Ska Norrlands avfolkningsbyar nu väckas till liv med "ny-svenskar "?

Hur har Sverige råd? …..och jag tänker inte enbart på pengar nu.

4 Kommentarer:

Knute sa...

EU står och faller med Tyskland. Angela Merkel välkomnar all världens flyktingar och migranter. Europa går från att vara kristet till muslimskt.
"Vad hjälper det en människa att hon vinner hela världen men förlorar sin själ?" (Jesus i Mark 8:36)

http://m.b.dk/?redirect=www.b.dk/globalt/eu-staar-og-falder-med-tyskland

Knute sa...

Oktoberfest är en stor ölfestival, som hålls i slutet av september och början av oktober varje år i den tyska staden München i Bayern. Oktoberfest arrangerades första gången år 1810 och anses numera vara världens största folkfest. Festligheterna pågår under sexton dagar före den första söndagen i oktober på Theresienwiese, som förr var en äng.

Nu har muslimen Morad Almuradi sänt in en skrivelse till Münchens styrande där han kräver att Oktoberfesten skall ställas in. Som grund nämner han i sin petition bl.a. den omoral som råder på festplatsen. Vidare att alkohol och maträtter av svin kan störa de numera talrika grupperna av muslimer från Mellanöstern och andra platser.

För muslimerna utgör dessa Bierfester en omoralisk och intolerant ställning mot Islam. Vi begär därför att årets planerade fest inställes och att man i stället hjälper alla de flyktingar som anlänt till Tyskland. Hittills har 306 personer undertecknat och instämt i hans förslag!

Oktoberfester i Tyskland kan jämföras med vårt Midsommarfirande i Sverige, fast mycket större!

-Pettersson undrar varför inte dessa lättkränkta muslimer bosätter sig någon annanstans, de är tamefan galna och avundsjuka….

http://petterssonsblogg.se/2015/09/16/muslimer-kraver-stall-in-oktoberfesten/#more-136564

Anonym sa...

Håll hoppets fana hög! När vintern kommer flyttar alla till Malmö. SJ fraktar ju gratis.

Anonym sa...

Knute,
eldprovet kommer när den ekonomiska krisen sätter in. Denna ekonomiska kris är på planeringsstadiet för den globala finanseliten. Federal Reserve väntar med att höja räntan tills de är säkra på att börsfallet kommer i stor skala. Om vi får ett stort börsfall i år (det är alltid 6-7 år mellan de planerade börsfallen (2008, 2001, 1994, 1988 etc.) så skulle man kunna chockhöja räntan och kräva betalning av sina lån och på så sätt skapa samma situation som 1929 då hela världen föll. Om man då samtidigt kan skapa en oljekris så kanske det blir svårt med mattransporterna från Europa (Sverige är inte längre självförsörjande). Då kommer det att bli matbrist, verkligt kaos och konflikter, precis det som den globala finanseliten (George Soros och Co) försöker skapa med invasionen av Europa.
Jag är mycket pessimistisk, men förlitar mig på Jesus Kristus.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.