11 september 2015

I am sorry


Nu när Bernie Sanders knappar in på Hillarys popularitetssiffror är det dags att kliva fram och säga:
Jag är ledsen “

Det säger Hillary Rodham Clinton nu, sex år efter att hon använt sin egen personliga server för topphemlig meddelande och 6 månader efter att hon nekat till att ha gjort fel. Den här veckan har hon gett tre olika intervjuer på fyra dagar för att framföra den ynkligaste ursäkt: "Jag tror att jag kunde ha och borde ha gjort ett bättre jobb för att svara på frågor tidigare.”

Hon Tror ? Det ledade kandidaten för Democrats svarar på e-skandalen med undanflykter som ytterligare bidrar till att en skeptisk allmänhet borde ifrågasätta hennes trovärdighet och inte lita på politiker och regering.
En ursäkt fixa det inte och inte heller ger det svar på skandalens viktigast frågor.

Vad jag gjorde var tillåtet och det var öppet och ärligt. Men i efterhand, när jag ser tillbaka på det nu, även om det var tillåtet,  borde jag ha använt två konton.  Ett för personligt och ett för arbetsrelaterade e-postmeddelanden. Det var ett misstag. Jag är ledsen för det. Jag tar fullt ansvar. "

I intervjun med NBC sade hon att hon inte tänkte sig för när hon använde sin egen server för sin officiella e-post när hon var utrikesminister.
Hon tänkte tydligen inte heller när hon betalade en tidigare kampanjanställd att sätta upp “Clinton.com” för både sig själv, State Department och sin sekreterare Huma Abedin. Hon fortsatte dessutom att betala honom med federala pengar för underhåll.

Hon tänkte inte att heller när hon använde en server som var helt utan säkerhetskontroll, att hennes kommunikation var helt tillgänglig för även mindre kvalificerade kinesiska, ryska och rumänska hackare.

Och inte tänkte hon heller när hon gav sin e-postadress till utländska diplomater, till exempel Tony Blair, som kommunicerade med henne i förtroende om känsliga internationella frågor över osäkra system.
Hon instruerade sina advokater och medhjälpare att ta bort  hälften av alla e-postmeddelanden (mer än 30.000) - så att ingen någonsin skulle veta vad som fanns i dem.
Att berätta sanningen som svar på en folkstorm var heller inget att tänka på.

Men vi kan knappast klandra henne. Det var en hel del inte att tänka på.
Det värsta är inte att hon på allvar tror att hon förtjänar att bli president. Det verkligt skrämmande är att det finns folk som tänker rösta på henne.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Med tanke på att (och varför) hon blev utkastad från kommittén som förberedde att ställa president Nixon inför riksrätt - vem är förvånad? Hon visar gång på gång upp exempel på att hon är psykopat.

Osynlige Mannen

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.