08 september 2015

Krisen i Syrien är inte vårt problem av Daniel Greenfield.
Bilden är från Petterssons blog.

Det som händer i Syrien är ett religiöst inbördeskrig som utkämpas över samma ideologier som de som praktiseras av den stora majoriteten av "flyktingarna".  Detta är ett islamiskt krig som kämpas för att avgöra vilken gren av islam som ska vara dominerande. Det är inte ett krig som inleddes förra veckan eller förra året, utan för 1400 år sedan.

Vi kan inte få det att försvinna genom att störta Assad eller stödja honom, genom att ge ut godis eller ta emot "flyktingar".  Denna konflikt finns i islams kulturella DNA.  Det kommer inte att försvinna.
Detta krig är inte vårt fel. Det är deras fel.

Det finns kristna och icke-muslimska minoriteter som är verkliga flyktingar, men de två muslimska sekter vars milis mördar varandra är inte offer, de är förövare. Bara för att Sunnier flyr från en shiitisk milis eller Shiiter flyr från en sunni-milis just nu, gör dem inte till offer.

I samma ögonblick som deras sida vinner och börjar slakta den andra sidan, kommer de förtryckta att bli förtryckare. Sådana förändringar har redan ägt rum otaliga gånger i denna konflikt.
"Flyktingarna" flyr inte från en diktator. De flyr från varandra, samtidigt som de bär med sig de hatiska ideologier som orsakade denna blodsutgjutelse mellan dem.

Vi tar inte emot människor som flyr inbördeskriget. Vi tar emot inbördeskriget och ger det ett bra hem.

Att hålla dörrarna öppna intensifierar krisen. Det är “de blödande hjärtanas sympati” som leder till döda barn, vars föräldrar är villiga att riskera deras liv för sina egna ekonomiska mål. Vänstern skapar krisen och sedan anklagar de alla andra för att vägra att acceptera deras lösning, som skulle göra det ännu värre.
Den "humanitär katastrof", där migranterna använder sina barn som fotogeniska mänskliga sköldar skulle försvinna om dörrarna stängdes för alla utom verkliga flyktingar, som inte är en del av detta krig.

Läs hela Greenfields artikel här

6 Kommentarer:

Anonym sa...

Den bästa och mest sannfärdiga bild vi sett på länge av en riktig murvel/fotograf.
Bilden säger mer än tusen ord!

Arlav sa...

Äntligen någon som insett att "syrienproblemet" egentligen är ett lokalt problem, ett lokalt religionskrig, som vi inte ska blanda oss i..
Nu gäller det bara att få alla att inse att flytta Afrika och MENA -befolkningen till Europa inte är lösningen på ett problem - utan sannolikt början på ett ännu större, så stort att det kan få WW" att verka "lokal störning"

Knute sa...

Vi har inte rätt att göra vad vi vill med det här landet. Vi ärvde det från våra föräldrar och far- och morföräldrar och vi har skyldighet att lämna över det till våra barn och barnbarn, helst förbättrat och naturligtvis oskadat. Det är den viktigaste av våra skyldigheter. Vi kan inte skänka bort det till fullständiga främlingar, som en impuls, bara för att det får oss att känna oss som goda människor.

http://snaphanen.dk/2015/09/08/sverige-sentimentalitet-og-propaganda/#more-184066

Anonym sa...

Syrien var ett mindre lokalt "problem" så länge Assad fick bestämma! Under Assads styre fanns det något tusental flyktingar i Syrien som lämnade landet...tvärtom så var Syrien det land som tog emot nästa alla flyktingar från kriget i Libanon. Sedan fick USA, Israel, Saudi och Turkiet i en ohelig allians för sig att Assad måste bort och startade de s.k "arabiska våren" vilket bara var en täckmantel för ett islamistiskt maktövertagande i Syrien. Man gjorde en false flag manöver med gas levererad från Storbritannien som man gav till terroristerna i det ursprungliga IS som precis startat sin verksamhet i Syrien och försökte skylla på Assad. Lögnen avslöjades, sedan övergick IS till ren terror och fick stöd från USA och Saudi i smyg, och på den vägen är det!

Benny

Berit sa...

Jag håller inte helt med Greenfield. heller.
Naturligtvis har den sekteristiska fientlighet i Levanten och Nordafrika bubblat under ytan i mer än ett tusen år. Tills nyligen hölls locket på av lokala tyranner såsom Saddam Hussein, Moammar Kadaffi och Bashar Assad. Genom att invadera Irak och inblandning i / bombningen av Libyen, Syrien och sunni Irak är den amerikanska politiken den omedelbara orsaken till flyktingkrisen.

Fråga: När kommer USA att överge sina globala imperialistiska anspråk?
Svar: När kostnaderna i blod och pengar inte längre kan tillgodoses genom upplåning, beskattning och förfalskning.
När den tiden kommer har vi blivit av med alla våra friheter.

Knute sa...

Det är oerhört oseriöst att påstå att den signalpolitik som Sverige skickar ut inte är en bidragande anledning till att folk är riskerar att drunkna i Medelhavet eller kvävas i en lastbil.

http://thoralf.bloggplatsen.se/2015/09/10/11177043-masspsykos-sverige-tillsammans/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.