29 september 2015

Nu blir det vinter


En fascinerande aspekt när det gäller miljön är denna tro att mänskligheten på något sätt har förändrat klimatet.

 Vissa forskare ringer nu i varningsklockorna och gör oss uppmärksamma på ett område med rekordkallt vatten som har upptäckts i Nordatlanten. Washington Post rapporterar om en ny tes som visar en “klump” av kallt vatten söder om Grönland - “record coldest”= blå fläck på kartan.
 Denna utveckling kommer att ha en mycket dramatisk konsekvens när det gäller väder för Europa och Nordamerika. När vattnet blir kallt blir klimatet också kallt.

Vi har en invasionen av människor från Mellanöstern till Europa och det finns inte tillräckligt med bostäder. Man har fyllt sportarenor och de flesta bor i tält. Vintern kommer att bli mycket kall och många kan till och med dö av exponering. När människor migrerar bör det vara söderut - inte norrut.

Detta är ett allvarligt problem i ett historiskt perspektiv. Den energi som produceras av solen är mycket låg och historiskt sett har den 300-åriga solcykeln markerat uppgång och fall av imperier.

 Om vi startar nu, 2015,75 och går tillbaka i tiden med 309,6 års intervaller, kommer vi inte bara till de perioder då klimatet blev mycket kallt, men vi komma också till perioder av politiska förändringar i regeringar.
1700-talet markerar startskottet för upproret mot monarkin. Perioden 1396 markerar början av kapitalismens med digerdöden som slog ut omkring 50% av Europas befolkning. År 777 var början av Saxon invasionerna när Carlemagne började konsolidera Europa och bildade nationalstater igen. Nästa cykel var Roms fall.

Dessa förändringar i klimatet har sammanfallit med politiska förändringar. Det kalla klimatet belastar befolkningen hårt och nöd och svält tilltar. Förändringarna har inte orsakas av att människor kör bil till och från arbetet.
Vi har att göra med mycket allvarliga ändringar som är helt naturliga. Ingen form av reglering eller höjda skatter - som akademiker och regeringar kommer att argumentera för - kommer att vända denna trend eftersom vi inte skapat den. Det är helt enkelt ett resultat av ett termodynamiskt system vi kallar solen.

Enligt Sydsvenskan är svenskarna det folk inom EU som är mest positivt inställda till invandring.
I en stor EU-undersökning svarar 72 procent att de är positiva till utomeuropeisk invandring. En majoritet av EU-medborgarna är negativ.
Det är dags för 72-procenterna att öppna sina hem och bädda i gästrummen.3 Kommentarer:

Anonym sa...

Kring år 0 var det varmt i Romarriket. Och en högkultur.
- Kring år 1000 var det också varmt. (Namnet GRÖN-land är från den tiden.) 'Europa' expanderade; besegrade muslimerna t.ex.
- Kring år 500 var det däremot kallt. Det var 'folkvandringstiden', hunner och andra barbarer (turkar t.ex.) tog över stora delar av Europa (och Asien).
- Efter år 1500 var det också kallt. Gustaf II Adolf tågade över Bälten med sin armé; artilleri och allt. Krig och elände var det. Tyskland nära nog avfolkat.

Nu kring år 2000 ska det ju vara varmt igen. Och visst - man sitter vid sin dator, och tar se'n bilen in till centrum... En sorts högkultur är det utan tvekan.
- Men kultursideseliten är fast övertygade om att 2ºC till (ökningen kommer på vintern!) skulle vara början till slutet för oss.
- Det är någon sorts religion. 'Det går åt h-e för oss!'
- Och det kan kanske vara sant. Vet inte så noga.
/ SD

Errbe sa...

Well, SD, det är inte sant. Koldioxid gör inte så mycket åt klimatet att det kunnat märkas.

Klimatpanelen IPCC är "Intergovernmental", d.v.s. mellanstatlig och därmed så politisk som något kan bli. Majoriteten av FN:s medlemsnationer är diktaturer i U-länderna. Deras okunniga delegater är de som väljer vilka "forskare" som skall anlitas. Därför har IPCC agerat som de dilettanter de är.

De påstår att människan påverkat klimatet, men de har inte forskat om de naturliga svängningar klimatet alltid varit utsatt för. Det är ju inte möjligt att se vilken skillnad människan gjort, om man inte förstått hur klimatet skulle sett ut utan mänsklig påverkan.

De har inte forskat om solens egenheter, hur moln bildas eller hur värmeutbytet mellan luft och hav går till, förmodligen de tre viktigaste faktorerna för klimatets utveckling. När de vet så lite om klimatet, försöker de datorsimulera klimatet för år 2100. Det har gått så illa att det blivit mer och mer fel de senaste 19 åren då ingen uppvärmning ägt rum.

Sen tror de att vi skall vara så korkade att vi tror på deras förutsägelser för 2100. Och faktiskt tycks alla våra politiker vara just så korkade.

Det finns inget som tyder på fortsatt uppvärmning. Däremot aviserar solen en kommande avkylning.

Sen tar du fel på kungar och årtal. Det var Karl X Gustav, som tågade över Bälten år 1658 och tvingade till sig hela "Öst-Danmark", landskapen öster om Sundet.

Anonym sa...

Det var kallt år -500, år 500 och år 1500.
Det var varmt åt 0, år 1000, och nu år 2000. (Säger historikerna.)
Det här är ett argument MOT klimatförskräckelsen idag.

Fast har klimatet verkligen ändrats? SMHI:s siffror sedan 1722 säger att somrarna (juli) har haft ett tak på 20º sedan dess (dygnssnitt; tolv år; juli 1730 -- juli 2010)
och ett golv på 13º (likaså tolv år; juli 1724 -- juli 1977).
/ SD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.