04 september 2015

Europa är i stor fara - gränskontroller behövsOrban beskriver tillströmningen av flyktingar som ett tyskt problem. "Migranterna vill ju inte stanna i Ungern, alla vill åka till Tyskland. Men det moraliskt och mänskligt riktiga är att säga till dem: Kom inte hit! Varför måste ni komma från Turkiet till Europa? Turkiet är ett säkert land. Det är bättre för din familj, för barnen, att stanna kvar."

Om man ser på flyktingströmmarna verkar de ha gripits av en masspsykos. Välklädda med dyra mobiltelefoner stiger de i land i Grekland, men sen börjar strapatserna. Bortsett från att de kanske kan ta ut pengar från någon enstaka bankomat de hittar på vägen, så är de hänvisade till att stjäla majskolvar och meloner från fälten som de passerar, för att slutligen komma fram till järnvägsstationen i Budapest, som är stängd!

Europa exploderade år 2015 med en ny rutt in i Europa från Turkiet till Grekland, Makedonien, Serbien och slutligen till Ungern där hundratusentals migranter har fastnat, trots att Angela Merkel bedyrar att hon gärna tar emot dem. I själva verket har Tyskland beordrat att inga tåg längre får passera från Budapest till Wien. Så nu sitter det fattiga Ungern med ett jättelikt flyktingproblem och Viktor Orban får i västliga media oförskyllt rollen som syndabock.

Som när de hånfullt kallar honom Orban cowboy: "Ungerns premiärminister Viktor Orbán höll en rad spända möten med EU-politiker i Bryssel idag, eftersom Europeiska kommissionen utarbetat en plan för att övertala honom och andra motsträviga länder att ta emot 120.000 fler flyktingar." Räcker det inte med dem som redan kommit? Ungerns huvudstad har ju plötsligt blivit översvämmad av dem. Är man en "redneck" om man vill bevara vår kristna västerländska civilisation?
Samtiden skriver:

"Nu är det Ungern som utpekas som skurken i dramat. Det nästan 18 mil långa stängslet mot Serbien betecknas av Frankrikes utrikesminister Laurent Fabius som 'skandalöst' och Ungern brännmärker han som ett land som 'saknar respekt för europeiska värderingar'.

Från Australien kommer dock något andra tongångar. Landets utrikesminister Julie Bishop anser visserligen att migrantkrisen är Europas fel – men inte genom en avvisande inställning och ovilja att ta emot migranterna, utan för att inte med rötterna dra upp det som är krisens verkliga orsak och anledning till massflykterna: Islamiska staten.
Om fler europeiska länder går ihop med den USA-ledda koalitionen och bombar terrororganisationen kan massmigrationen stoppas, är hennes budskap.

Inför det blixtinkallade extra EU-toppmötet i våras uppmanade premiärminister Tony Abbot unionens ledare att dra lärdom av Australiens politik som går ut på att båtarna med migranter stoppas ute till havs och tvingas vända om. Sedan landet började tillämpa den metoden har inga drunkningstragedier rapporterats och människosmugglarna har gått miste om intäkter. Men Abbots recept var ingenting för EU, lät kommissionen förstå."

Den USA-ledda koalitionen? Har den inte ställt till med tillräckligt elände genom det monstruösa mordet på Gaddafi i Libyen och kriget mot Assad i Syrien, som skrämt miljoner människor på flykt. Kan man lita på att den där koalitionen verkligen vill krossa den Islamiska Staten? Nej, det är bäst att tvivla på USA:s avsikter så länge muslimen och kommunisten Obama är president. Men Australien har rätt i sin betygsättning av vad som pågår på den här sidan av jordklotet. Noll. Ren galenskap.

Som Orban sa i Bryssel idag: "Europa är i klorna på galenskapen". Vilken statsman! Vi skulle behöva fler som honom i den här världen. Men det märks att han är sliten. Att ständigt behöva argumentera mot EU:s politiskt korrekta floskler tär på krafterna. Sveriges förre statsminister Reinfeldt befinner sig i en lättare situation. Han är en floskelmaskin men blev sliten ändå, lögner tär på krafterna.

Uppdatering: Angela Merkel har gett klartecken. Just nu är 40 bussar med migranter på väg till Österrike från den till ett flyktingläger förvandlade järnvägsstationen i Budapest.

6 Kommentarer:

Argus sa...

Orbán och de andra ledarna i Östeuropa är bättre skickade att handskas med eurokraterna tack vare sin långa erfarenhet med Sovjet. De har också folket bakom sig, åtminstone de som minns kommunisttiden och vet vilket rent helvete som kan vänta dem.

Anonym sa...

Vem var president i USA när Gaddafi bragtes om livet? En Nobels fredspristagare kanske. Obamas härjningar i Europa med en massinvasion som kommer att ta en ända med förskräckelse.

Berit sa...

Det borde vara uppenbart för alla att väldigt många av dessa så kallade "flyktingar" och "invandrare" inte har någon som helst avsikt att assimilera i våra kulturer - de föraktar Väst och västerländska värderingar och normer. De är emellertid fullt redo att dra nytta av vår svaghet och generositet, vilket förklarar deras användning av barn som propagandaverktyg. Samma propaganda som används av Vänstern för att sätta mer press på regeringarna för att främja Muticulti-fantasier.

Europas medborgare “svarar” på invasionen genom att skriftligen ansöka om tillstånd att hålla tråkiga, fredliga protester som inte skrämmer någon. Ingen vid makten bryr sig om fredliga protester.

Knute sa...

Den största omvandlingen av Sverige sedan inlandsisen försvann från våra nordliga breddgrader: fortsatt massinvandring.

http://samtiden.nu/19809/nar-blev-regera-lika-med-kapitulera/

Knute sa...

Jag grät - därför är jag god.

We really need a rational debate about the migrant crisis, rather than people holding up a dead-child snuff photo and saying: ‘I cried, therefore I’m good.’

http://soldatmamma.blogspot.se/2015/09/jag-grat-darfor-ar-jag-god.html

Knute sa...

Uppdatering: Angela Merkel har gett klartecken. Just nu är 40 bussar med migranter på väg till Österrike från den till ett flyktingläger förvandlade järnvägsstationen i Budapest.

http://www.hungarianambiance.com/2015/09/breaking-government-has-announced-that.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.