30 september 2015

Putins tal till FN

Undantaget det han säger om “Den Globala Uppvärmningen” måste jag tillstå att jag håller med om i stort sett allt.


Här är en del av talet i översättning från engelska:

…. i stället för att lära sig av andras misstag, föredrar vissa att upprepa dem och fortsätta att exportera revolutioner, men nu är de "demokratiska" revolutioner. Titta bara på situationen i Mellanöstern och Nordafrika som redan nämnts av föregående talare. Naturligtvis har politiska och sociala problem hopat sig där under lång tid  och människorna där ville ha förändring. Men vad blev det faktiska utfallet? I stället för att genomföra reformer, förstörde aggressiv inblandning statliga institutioner och den lokala livsstilen. I stället för demokrati och framsteg, är det nu våld, fattigdom, sociala katastrofer och totalt förakt för de mänskliga rättigheterna, däribland även rätten till liv.

Jag frågar dem som skapat denna situation: Inser ni åtminstone nu vad ni har gjort? Men jag är rädd att denna fråga kommer att förbli obesvarad, eftersom de aldrig har övergett sin politik, som bygger på arrogans, exceptionalism och straffrihet.

Maktvakuum i vissa länder i Mellanöstern och Nordafrika har uppenbarligen lett till framväxten av områden med anarki, som snabbt fylldes med extremister och terrorister. Den så kallade Islamic State har tiotusentals militanta kämpar, inklusive tidigare irakiska soldater som fanns kvar efter invasionen 2003. Många rekryter kommer från Libyen, vars stat förstördes till följd av en grov kränkning av FNs säkerhetsråds resolution 1973. Och nu får radikala grupper sällskap av medlemmar av den så kallade "moderata" syriska oppositionen som stöds av Västvärlden. De får vapen och utbildning, och sedan hoppar de av och ansluter sig till så kallade Islamic State.

Faktum är att Islamic State inte uppstod ur tomma intet. Den utvecklades ursprungligen som ett vapen mot oönskade sekulära regimer. Efter att ha etablerat kontroll över delar av Syrien och Irak, expanderar Islamic State nu aggressivt till andra regioner. Deras mål är dominans i den muslimska världen och bortom. Och deras planer går vidare.

Situationen är extremt farlig. Under dessa omständigheter är det hyckleri och oansvarigt att göra uttalanden om hotet från terrorism och samtidigt blunda för de kanaler som används för att finansiera och stödja terrorister, inklusive intäkter från narkotikahandel, den illegala handeln med olja och vapenhandel.

Det är lika oansvarigt att manipulera extremistiska grupper och använda dem för att nå politiska mål, i hopp om att senare hitta ett sätt att bli av med dem eller på annat sätt eliminera dem.

Jag skulle vilja säga till dem som sysslar med detta: Mina herrar, de människor ni har att göra med är grymma, men de är inte dumma. De är lika smarta som ni är. Så den viktiga frågan är: Vem utnyttjar vem här? Den senaste incidenten där den mest "moderata" oppositionsgruppen överlämnade sina vapen till terrorister är ett levande exempel på detta….

…. flödet av människor som tvingas lämna sitt hemland har bokstavligen uppslukat, först grannländerna, och därefter Europa. Det finns hundratusentals av dem nu, och snart kan det bli miljontals. Det är i huvudsak en ny tragisk folkvandringstid, och en hård läxa för oss alla, inklusive Europa.

Jag vill betona att flyktingarna behöver utan tvekan vår medkänsla och stöd. Men det enda sättet att lösa detta problem för gott, är att återställa statsstatus där det har förstörts, stärka statliga institutioner där de fortfarande existerar, eller håller på att återupprättas, att tillhandahålla omfattande militärt, ekonomiskt och materiellt stöd till länder i en svår situation, och för människor som trots alla sina prövningar, inte övergett sina hem.

Naturligtvis måste all hjälp till suveräna nationer erbjudas och inte påtvingas, i strikt överensstämmelse med FN-stadgan. Med andra ord, bör vår organisation stödja alla åtgärder som har vidtagits eller kommer att vidtas i detta avseende i enlighet med internationell rätt, och förkasta alla åtgärder som bryter mot FN-stadgan. Framför allt tror jag att det är av yttersta vikt att återställa statliga institutioner i Libyen, stödja den nya regeringen i Irak och ge omfattande stöd till den legitima regeringen i Syrien….

hela talet här

25 Kommentarer:

Anonym sa...

Människan Putin har talat. Hans hjärta sitter på rätt ställe. Han kommer här, att åter visa vilken marodör USA har blivit.

Tack för denna begåvade blogg.

"KlarText"

Berit sa...

Tack själv. Uppskattande ord värmer.

Anonym sa...

Del !.
Ända från början har jag tyckt att alla konspirationsteorier kring 9/11 verkat löjliga. Jag vet ju ändå vad jag såg på TV - planen som kraschade in i Twin Towers. Och denna scen upprepades sedan gång på gång, så jag hade tid att reflektera.
Så för en vecka sedan får jag av en händelse en YouTube-fil sänt till min dator av dem i världen som har koll på vad jag kan tänkas vara intresserad av. Och jag beslutar att titta.
Dr. Morgan Reynolds går i denna video noggrant igenom vad jag minns att jag sett men inte tillräckligt djupt reflekterat över. Han visar hur det ”kapade” planet åker in i ett av tvillingtornen, frame för frame (6 stycken) och försvinner in i byggnaden för att komma ut på andra sidan av byggnaden med oskadad nos. Och detta är faktiskt vad jag minns att jag sett men inte reflekterat över. Och så säger han det uppenbara - detta är omöjligt. Detta är en datoranimation. Planen är alltså tillagda i efterhand. Ett stort plan med ett tunt aluminiumskal kan inte åka rakt igenom en gigantisk byggnad som är byggd med enorma stålkonstruktioner för att kunna lyfta över hundra våningsplan. Det är som att släppa ett ägg mot en stenhäll. Det är inte stenen som går sönder utan ägget. Men så var det inte här vilket visar att det var en video-animation. ”Amatörvideon” kom att visas på både FoxNews och CNN inom 33 minuter så det s.k. ögonvittnet och ”amatörvideofilmaren” hade bråttom och begick misstag i programmeringen och lät planets nos avancera för långt - och ut genom andra ändan. Titta speciellt på tidpunkten 3.01-3.16, samt 33.10-33.42. Vid 33.44-33.57 ser man också hur det fejkade planet först passerar framför lyftkranens vajrar och därefter bakom dem innan det passerar rakt igenom byggnaden.
https://www.youtube.com/watch?v=c4d2Mt2a6iM&feature=em-hot-vrecs
/SB

Anonym sa...

Del 2.
Jag påstår alltså inte här att Usama Bin Laden inte var kapabel att kapa plan som kraschade i Twin Towers, eller att han inte skulle vilja göra det. Jag påstår bara att det finns andra krafter som också vill åstadkomma detta. Det är ingen tvekan om att denna ”amatörfilmare” gjort denna förfalskning med avsikt. Denna förfalskning har sedan lett till invasionen i både Irak och Afghanistan, till den ”arabiska våren” och till Syrienkriget och alla flyktingströmmar som kan komma att helt förstöra Europa, vilket jag tror var meningen med hela aktionen. Det innebär att denna ”amatörfilmare” utförde ett beställningsjobb för andra, att han var en del i en större konspiration. Mycket av det som sker i världen har planerats och satts i verket av hemliga maktgrupper i USA. Och så även här. Det är samma grupp som mördade Kennedy. Jag påstår inte att USAs regering är inblandad i detta utan detta sker konspiratoriskt av personer med makt ”behind the scenes”, som på detta sätt vill förstöra USA, amerikanska liv och för övrigt hela Europa.
/SB

Anonym sa...

De plan som kraschade in i tornen väger fler ton och de stoppas inte av vanliga väggar och fönster. Det fanns också mängder av människor på gatan som såg vad som hände. Att manipulera filmer och foton är ingen konst numera, man kan “bevisa’” precis vad som helst genom att klippa, klistra och animera. Se bara Berits posting ovan från restaurangen.

Lisa/

Anonym sa...

Kul !! Vi har trott att muslimerna låg bakom 9/11 !! Vi har trott, t.ex. att United Airlines 77 -- som togs ner vid Shanksville PA, när passagerarna gick till angrepp (och berättade i mobilen) -- råkat ut för Al Qaeda-gänget !!
- Vi har trott att jublet i Israels palestinska områden var över Bin Laden !!

Men vi hade fel !! Förstås !!
- Borde ha kunnat inse det ! Inse att araber inte riktigt klarar av så komplicerade ting som dessa. Det var förstås amerikaner som pillat ihop det här -- fyra plan mot New York och DC !!
- Samma amerikaner som lät döda Kennedy, förstås.
- Ack ja.
/ SD

Anonym sa...

Lisa,
Tittade du på videon?
/SB

Anonym sa...

SD,
tror du också att det var Lee Harvey Oswald som sköt Kennedy?
/SB

Anonym sa...

SB: Försök inte komma ifrån det primära: Du säger att det var elaka och ondskefulla amerikaner som låg bakom 9/11.
- Nej. Det var muslimer. Det var Al-Qaeda. Det var Bin-Laden. "Den 29 oktober 2004 sände TV-kanalen Al-Jazira ett videoband med Usama bin Ladin, där han tar på sig ansvaret för attackerna" (https://sv.wikipedia.org/wiki/11_september-attackerna).
- United Airlines-flighten togs ner i Shanksville PA. Wikipedia vet vilka araber som var ansvariga, vad passagerarna sade (mobil!), och hur de gick till motangrepp.
https://en.wikipedia.org/wiki/United_Airlines_Flight_93

USA:s krig i Mellersta Östern började 1991, sedan Saddam tagit Kuwait. Det fortsatte (mindre intensivt) mot Iraq, hela 90-talet. Och sedan kom alltså 9/11. År 2001.
/ SD

Anonym sa...The National Institute of Standards and Technology (NIST) and the technology magazine Popular Mechanics have investigated and rejected the claims made by 9/11 conspiracy theories.[15][16] The civil engineering community accepts that the impacts of jet aircraft at high speeds in combination with subsequent fires, not controlled demolition, led to the collapse of the Twin Towers.[17][18] This also was the conclusion of the 9/11 Commission, chaired by Governor Thomas Kean.
Lisa/

Knute sa...

Världen har råkat ut för en politisk polvändning där väst som förr försvarade fred och frihet istället blivit en värre bråkmakare.

https://peterharold.wordpress.com/2015/10/04/fn-70-ar-darfor-vill-vast-avfarda-vladimir-putins-ord-som-propaganda/

Knute sa...

Det är nu drygt femton månader sedan Kalifatet Islamiska Staten utropades. Femton månader med helt exempellös terror i Irak och Syrien. Halshugga, bränna, flå, spränga, skjuta. Hela mordkatalogen i koranen praktiseras mot kristna, yazider, shiamuslimer och andra fiender…

http://jihadimalmo.blogspot.se/2015/10/trettiotva-nya-terrordad-fran-kalifatet.html

Anonym sa...

Knute !

Del 1.
Orsaken till denna ”kovändning” är att i USAs administration finns en för allmänheten dold ”trojansk häst”, med en enorm makt. Den trojanska hästens uppgift är att bereda vägen för ”En Ny Världsordning” och där utgör USAs nationella självständighet det största hindret, men även alla andra länders nationella självständigheten, speciellt i Europa.
Det viktigaste sättet att bryta ner USA är att dra in dem i så många krig som möjligt, för det första blir de enormt skuldsatta och för det andra lemlästade och går liksom ner sig i kvicksand.
USA som nation har inte vunnit på några krig som de dragits in i av dessa maktgrupper ”behind the Scenes”. ”Kriget mot terrorismen” startades just med detta syfte att bryta ner USA och Europa, och de är på god väg att lyckas.
/SB

Anonym sa...

Del 2.
Titta på denna video med whistle blower Susan Lindauer: https://www.youtube.com/watch?v=NiaivgcRrhA
Hon var från 1995-2003 CIAs ”Chief Asset” för USA när det gällde Irak och Libyen, men även i mindre grad för Malaysia, Jemen, Egypten och Syrien. CIA-Asset (=tillgång) betyder i dessa sammanhang en mycket hårt hållen och hårt kontrollerad CIA-”operative” som noga observerar och registrerar vad hon ser och hör på plats. Susan var också ”back-channel” för regeringen vilket innebär att allting som uttalats mellan USA-Irak och Libyen gick mellan henne. Hon hade en enorm detaljkunskap.
I april 2001 började den kommande flygkapningen som skulle ramma de två tornen tas upp mellan henne och hennes chef (”CIA-handler”) Richard Fuisz. Det fortsatte diskuteras i maj, juni, juli och man hade kontaktat irakierna för att få information - som de inte hade. Den 2 augusti, minns hon, togs frågan upp på nytt inför sensatsförhören med Richard Mueller, som förväntades bli nästa FBI-chef.
Enligt Richard Fuisz var attacken ”imminent” och skulle ske inom 3-4 veckor varför han avrådde Susan att resa till New York för samtal med irakierna eftersom man förväntade sig en ”miniature thermal nuclear device”.
/SB

Anonym sa...

Del 3.
Så kom då 9/11. En vän till henne, som följt nyhetsrapporteringen inklusive videorna där man ser hur båda tornen bara kollapsar (inklusive byggnad 7 som var oskadad), berättar då om en mystisk omständighet: Under 10 dagar från den 23 augusti till 3 september besöktes twin towers på natten mellan kl. 3-5 av ”a couple of vans” (=3-4). De har aldrig varit där tidigare och aldrig senare. Man kunde identifiera bilmärke, årsmodell och färg men de hade inga registeringsskyltar. Och de kom alltid efter att fastighetsskötarbilarna (”Janitorial trucks”) hade lämnat strax före kl. 3 am. Dessa fastighetsskötarbilar följdes alltid av CIA-bilar på avstånd ända tills de var hemma, enligt vännen. (tidpunkt 23,40-27.00 på videon).
Susan tror att detta rört sig om sådana bomber, som hon vet att armén har utvecklats. Bomber innehållande svavel som utvecklar enorm värme så stark att den smälter stålet och gör det flytande. Det är också det vi iakttog.
/SB

Anonym sa...

Del 4.
Susan vänder sig nu till Capitol Hill (specifikt John Mc Cain + någon annan) för att få höras om allt hon vet. Hon kallas inte, men 30 dagar senare knackar FBI på dörren och fängslar henne i 5 år (inlåsning 1 år + indictment 4 år) enligt den nya lagen Patriot Act (på 7.000 sidor). Enligt denna nya lag har man ingen rätt att få höra sin anklagelse eller vem som kommit med uppgifterna. Enligt Susan är denna lag uppbyggd efter sovjetisk mall som gjorde Gulag möjlig. Susan får ingen ”trial” och ingen hearing. Det rekommenderade straffet är på 25 år men de hade tänkt hålla henne för livstid med tvångsvis drogning med Haldol, Advan och Prozek, eftersom de inte visste när hon kunde tänkas vara ”botad”. En vän till henne startade en blogg om hennes fall, allmänheten började skicka brev till domaren, som han upplevde som mycket besvärande, varför hon släpptes efter dessa 5 år.
Susan berättar också att de kapare som anklagas för flygkapningarna, t.ex. Mohammed Atta, i själva verket var utbildade och tränade av USA, hårt hållna och hårt kontrollerade CIA-operatives, s.k. CIA-assets (tidpunkt 27.00- 29,30). De var absolut inga jihadister eller fundamentalister, som angivits. Och detta var väl känt inom CIA.
Det händer mycket i USA idag. Man skall nog inte, som Lisa, ta för givet att det som undersöknings-kommissionerna kommer fram till är sant. CIA är genom historien nedlusade av den här typen av ”False Flag Operations”.
/SB

Berit sa...


Håller med dig SB om att man inte ska utgå ifrån att undersöknings-kommissioner presenterar sanningen men man ska inte utgå ifrån att konspirationsteorier gör heller.

Många teoretiker har uttalat sig under de senaste 12 åren och talat om en kontrollerad förstörelse av World Trade Center, den israeliska delaktigheten i händelserna, och många andra infallsvinklar.

Kritiker som ifrågasätter den amerikanska versionen av de 9/11 attackerna har påstått bland annat, att bomber och sprängämnen var planterade vid World Trade Center; jublande israeliska underrättelseagenter fotograferar attackerna; efterkonstruerade telefonsamtal från planen; försäkringsbedrägeri; och en varning från Mossad en dag innan attentaten till israeliska arbetstagare och boende att de skulle hålla sig borta från byggnaderna.

Den tidigare CIA-agenten du skriver om, (som själv påstår att hon är klärvoajant,) kommer med sina avslöjanden om attackerna och skyller dem på den amerikanska underrättelsetjänsten.
Men finns det verkliga bevis i hennes påståenden eller är det bara hennes historia? Och vad kan vi göra åt det nu?

Anonym sa...

Vi kan inte göra ett dyft åt detta nu, ändå kommer jag att gräva djupare i detta. Om du lyssnar på videon så skiljer hon väldigt noga på vad hon vet och vad andra har berättat, som hon säger sig inte kan gå i god för. Men hon redogör också för detta - "the vans", med det förbehållet. Det är ju flera ögonvittnen som har berättat om metallen som smälter - och jag har svårt att få ihop detta med en brand på 80:e våningen. Jag tror mera på en "controlled demolition".
Det verkligt besvärande i hennes berättelse är ju hur man faktiskt under lång tid diskuterat denna attack (sedan april) medan man efteråt gjort gällande att den kom som en blixt från klar himmel. Verkliga bevis för detta finns ju i 28.000 av FBI bandade telefonsamtal, 8.000 e-mails och hundratals fax, enligt hennes advokat. Blir du för övrigt inte ett dyft rädd för hur man kan använda "The Patriot Act"?
/SB

Berit sa...

SB, jag påstår inte att du har fel men…..
“Det verkligt besvärande i hennes berättelse är ju hur man faktiskt under lång tid diskuterat denna attack (sedan april) medan man efteråt gjort gällande att den kom som en blixt från klar himmel.”

Susan L. utger sig för att vara “antiwar-aktivist” och om hon visste om redan i april vad som var på gång, varför offentliggjorde hon inte sina kunskaper tidigare för att stoppa händelserna?
Hennes avslöjanden kommer också väldigt lägligt med tanke på utgivningen av hennes bok.
Jag är av naturen misstänksam, men lycka till med ditt grävande.

Anonym sa...

Berit,
du får titta på videon. Hon visste inte alls vad som var på gång. Hon berättade bara att man inom CIA "fått nys" om detta och de ville veta mera. Hon pressade sina irakiska kontakter om detaljer, men de uppgav att de ingenting visste. USA lät då meddela via henne att om en sådan attack skedde och det skulle visa sig att irakierna satt på information som inte lämnats ut så lovade Bush-adminstrationen att gå i krig mot Irak.
Så frågan är varifrån dessa uppgifter om en förestående attack kom. Var det ett verkligt "utifrån" eller "inifrån" kommande hot. Susan Lindauer hade inga detaljerade kunskaper alls om detta förutom att hennes CIA-chef Richard Fuisz hade tagit upp detta. Jag vet inte vilka "kunskaper" hon skulle kunna offentliggöra. Det var ju bara "snack" inom CIA om detta - men väldigt mycket snack tydligen.
Det verkligt graverande är dock hennes påstående att Mohammed Atta m. fl. var CIA -assets.
För mig är det så här: Jag tror att en människa som åtalats och fängslats utan chans till rättegång eller ens vittnesmål aktar sig väldigt noga med att gå ut med lögnaktiga uppgifter - och bli inlåst på livstid på grund av detta. Det enda som kan få en sådan människa att tala är om hon anser att sanningen är viktig att få ut och "tror" sig om att tala sanning. Av denna orsak tror jag henne på hennes ord och hyser ingen misstänksamhet mot hennes uppriktighet. Men hon kan naturligtvis ha fel ändå. För övrigt tycker jag att den här lagen "The Patriot Act" är skrämmande och för USA allt närmare Gulag.
/SB

Berit sa...

Gulag? Käre SB, ta dig en titt på fallet Julian Assange.

Anonym sa...

Berit,
vad jag förstår av Julian Assange, så är han mest rädd för att utlämnas till USA och hamna i fängelse för alltid. Är det fel uppfattat ?
Jag kan inte tänka mig att han är rädd för att hamna i svenska fängelser. Det är som att bo på hotell eller att "vara på kollo", som en invandrargrabb uttryckte det efter att ha hamnat där.
/SB

Berit sa...

Assange har inte gjort något i Sverige som gör att han kommer att hamna i fängelse. Sverige dansar till USAs pipa och kommer att utvisa honom, det är så enkelt att alla bör förstå.
Det straff som väntar honom där kan jämföras med Gulag och Sverige är helt med på det

Anonym sa...

Berit,
jag är helt överens med dig om detta. Däremot tror jag att USA, trots sina hårda lagar, och totalitära övervakning av ordinära amerikaner kommer att klara sig bättre än Sverige. I USA har människor vapen och kommer att försvara sig. När helvetet bryter loss här i Sverige så har vi inget att försvara oss med - ingen militärmakt + en kraftigt reducerad poliskår inriktad på "dialog". Vad är det ? Så i det avseendet kanske Sverige befinner sig närmare Gulag än USA.
/SB

Hulda sa...

Samme dag som flyene fløy inn i TwinTower, ble det laget en dokumentar om brannvesenet i NewYork. I dette programmet kan du både se og høre flyene komme.
http://www.dagbladet.no/2014/09/26/nyheter/utenriks/usa/11_september/911/35456354/


Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.