18 september 2015

Rond nummer 2

I går kväll var det CNN som försökte presentera president-skönhetstävling som en verklig politisk debatt.


Den viktigaste händelsen var, som väntat, ett försök att klämma åt Trump,  iscensatt av moderatorn Jake Tapper. Några av kandidaterna avböjde att delta i attackerna, men tillräckligt många av dem var glada att delta i striden och det blev lite pinsamt för dem när Trump, något sårad och skadad, ändå framstod som ledare i  flocken. Trump allvarligaste skada var självförvållad när han pressades på detaljerna om sin strategi för att hantera Vladimir Putin, men inte kunde ge ett svar. Detta var en uppenbar svaghet, och vi kan förvänta oss att de andra kandidaterna kommer att göra sitt bästa för att dra upp det så ofta som möjligt.

Det hela var inte mycket till debatt men lite information fick vi väl.
 Rand Paul tog upp Saudiarabien i samband med terror, vilket var uppfriskande. Trump och Carson hade en intressant sideshow om vaccinationer, även om jag är inte säker på vad det har att göra med presidentpolitiken.
Carly Fiorina hade några kraftfulla ögonblick när hon talade om Planned Parenthoods försäljning av aborterade barn. Men hon har fortfarande inte svarat på (och inte blivit tillfrågad om ) problemen i de två företag där hon suttit i chefsställning; katastrofen vid Lucent, eller den pågående katastrofen i HP, inklusive dess tillkännagivande igår att de skulle avskeda tiotusentals personer och flytta ännu mer arbete till låglöneländer.
Fiorina är en mästare i undanflykter  i detta avseende; vad hon "köpte" och "ackumulerade” på HP, försöker hon hävda som en "bra prestation”.

Frågor om arbetstillfällen och ekonomin saknades. Trumps politik på den punkten förtjänar ett svar eller två.

På det utrikespolitiska sidan var det inte mycket som var meningsfullt. Det fanns några övertygande punkter om Iran men ingen övergripande analys som pekar direkt mot både kongressen och presidenterna Bush och Obama,  och deras handlingar som effektivt har gett ISIS kontroll över territoriet i Mellanöstern.  Till heder för moderatorn försökte han få svar av de kandidater som är Senatorer men de är förslagna nog att undvika ämnet och den fråga som ställs. 

Så vem var den stora förloraren? Ingen gjorde några större misstag så förlorarna är de kandidater som helt enkelt misslyckats med att göra tillräckligt bra för sig, för att motivera att de stannar kvar i tävlingen.

Jag tror att det är dags för en del av kandidaterna att möta verkligheten och hoppa av.  Alla fyra på nivå nr. 2  bör gå och likaså  Kasich, Huckabee, Paul, Christie, och Bush. De har alla en del anhängare, men supportrarna som de har nu kommer att bli allt de någonsin kommer att få. Genom att lägga av nu, kommer de att göra det mycket lättare för väljarna att bättre bedöma de mer livskraftiga kandidaterna

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Att Putin utmålas som fiende till skurkarna i Vita Huset måste ju vara ett gott betyg för Putin hehe..Den enda oberoende kandidaten dvs Trump är ju livsfarlig för USA:s politiska nomenklatur och bankmaffia. Hade jag varit Trump hade jag nog kollat över säkerheten ordentligt inför fortsättningen.

Benny

Anonym sa...

Ja Benny, kan man göra sig av med en president, JFK, utan att någon på 50 år lyckas få någon klarhet i hur detta gick till, så kan man säkert göra sig av med herr Trump också utan att någon kan räkna ut hur. Titta på flera clips av Colonel Fletcher Prouti. Detta t.ex. är intressant:
https://www.youtube.com/watch?v=VwnRCQua-ao
/SB

Anonym sa...

Fletcher Prouti var vid tiden för Kennedy mordet ”Chairman of the Joint Chiefs of Staff and Chief of Special Operations (1962-63)” och hade mycket nära kontakter med Kennedy. Strax innan mordet fick han order av sina överordnade att resa till Sydpolen på en expedition, vilket högeligen förvånade honom eftersom han inte hade den minsta kunskap om det som skulle göras där. Beslöt att betrakta det som en ”betald semester”. På vägen hem mellanlandade han i Christchurch på Nya Zeeland och fick i den lokala morgontidningen läsa om Kennedymordet. I artikeln fanns också en omfattande levnadsbeskrivning av Oswald kompletterade med olika typer av foton ur dennes liv. Problemet var bara att Lee Harvey Oswald var ännu inte gripen vid detta tillfälle - det skulle dröja ytterligare två timmar. Man hade alltså noggrannt förberett hela komplotten och skickat ut hela levnadsmaterialet till hela världens tidningar redan innan någon mördare var gripen. Detta berättar CIA-agenten Fletcher Prouti. Intervjun är gjord 1989 då Prouti var 72 år på har lagts in på YouTube först 2014. Högintressanta berättelser. Prouti är Mister X (spelad av Sutherland) i filmen om JFK av Oliver Stone.
/SB

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.