14 september 2015

Schengen ingen bra idé längre


Det måste vara fascinerande att vara Pan-European nu? Österrikarna insinuerar att ungrarna är nazister. Svenskarna skäller på danskarna, eftersom de skickar “flyktingar” vidare till det populära Sverige. I Frankrike (och i de flesta av Centraleuropas länder) hör man krav från den egna befolkningen att kanske kristna flyktingar ska accepteras först.
 Italienarna (som har massor av hamnar) skriker åt alla andra att de ska ta emot fler flyktingar. Och britterna protesterar och hotar att lämna EU över det växande kravet om ökade flyktingkvoter.
Kort sagt: det gå inte så går bra för de som strävar efter ett Alleuropa.

   Europeiska ministrar kommer att hålla akuta samtal på måndagen om hur man ska distribuera migranter runt kontinenten, efter att Tyskland har återinfört gränskontroller och erkänner att de inte längre klara av tillströmningen.
"Denna åtgärd är därför också en signal till hela Europa: Tyskland har åtagit sig ett humanitärt ansvar, men bördan av ett så stort antal flyktingar måste delas rättvist runt om i Europa."

EU-kommissionen sade att Tyskland verkade vara juridiskt motiverat att återinföra gränskontrollerna, som tillåts som en tillfällig nödåtgärd under Schengenavtalet.

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Tja, vem vet kanske Tyskland rannsakar sig själv och avskaffar USA som allierad. Det finns starka krafter i Tyskland som vill bli av med Vita Husets ok en gång för alla. Kanske kan även folket i USA på något sätt göra sig av med Washingtons ok så småningom och någonstans måste det ju börja, så varför inte i Tyskland? Klart är i alla fall att något måste göras för att rädda världen från EU/USA:s gangstervälde.

Benny

Knute sa...

Årets världsmästerskap i hyckleri hålls i år i Europa. Alla tävlar i att utse Ungern till syndabock därför att landet bygger ett staket för att hålla migranterna ute. Men både Tyskland och Österrike försöker själva stänga gränserna. Anklagelser om "nazism" slår tillbaka som en bumerang:

Germany Houses Asylum Seekers in Buchenwald Nazi Concentration Camp

http://www.hungarianambiance.com/2015/09/germany-houses-asylum-seekers-in.html

http://www.hungarianambiance.com/2015/09/foreign-minister-peter-szijjarto-this.html

Anonym sa...

Det går utför för oss. Economic Freedom Ratings nu:
Hong Kong, Singapore, NZ och Schweiz i toppen.
Finland nr 19. Danmark nr 22. Norge nr 27.
Sverige? Sweden nr 42. Efter Jamaica, före Uganda.
Fraser Institue och Economic Freedom Network rapporterar.

http://www.breitbart.com/big-government/2015/09/14/were-number-16-u-s-drops-again-in-economic-freedom/
(5 mätpunkter: Size of government, Security of property rights, Access to sound money, Freedom to trade internationally, Regulation of credit, labor, and business. Mätpunkt: 2013.)

http://www.freetheworld.com/2015/economic-freedom-of-the-world-2015.pdf (Sid 18)
/ SD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.