07 september 2015

Se Europa dö


All uppmärksamhet riktas nu mot Syrien och de horder av människor som på olika sätt tar sig till Europa, men vore det inte enklare och mer naturligt för dem att fly till ett rikt muslimskt land i stället?
Mellanösterns Gulfstater är fantastiskt rika - Qatar är den rikaste nationen på jorden per capita - och relativt stabil, men ändå söker resenärerna sin lycka i Tyskland och Frankrike.
Jordanien och Libanon har satt upp tältläger men trots att saudierna hävdar att de har tagit emot 500,000 från Syrien lockar Riyadh inte alls jämfört med Budapest.
Om den siffran är riktig är den ändå jämförelsevis låg i ett land som har 31 miljoner invånare. Libanon har accepterat 1.3 miljoner - mer än 25 % av sin befolkning.

Anledningen är bl.a enligt Bloomberg View:

Om Gulfstaterna släpper in fler utlänningar innebär det att de måste dela med sig av de  krympande oljerikedomarna, men det ökar också risken för politiska, etniska och sekteristiska spänningar.
De fina nyanserna mellan politik och tro, som ofta är osynlig för västerlänningar, är viktiga i Mellanöstern. De orsakar krig som är lika förödande som svåra att förstå för utomstående.

I Gulfstaterna är man orolig för att en tillströmning av sunniter med potentiella band till terroristgrupper skulle komma att störa den känsliga fred som finns på den arabiska halvön. Detta är en giltig oro som inte bör avfärdas alltför lättvindigt.  Den saudiska regimen måste jonglera sin politik runt en befolkning som är djupt påverkad av fundamentalistiska Wahhabist Islam.  Det är förståeligt att de tvekar att störa denna balans genom att föra in miljontals utlänningar i smeten.

Men att fylla Europa med miljontals människor som inte delar den kristna tron och kulturen verkar inte vara något som oroar den kontinentens ledare.

Sunday Express:
En agent som arbetar för Islamic State har avslöjat att terrorgruppen framgångsrikt har smugglat tusentals hemliga jihadister till Europa.
Den syriska agenten hävdar att mer än 4.000 hemliga ISIS beväpnade män hade smugglats in i västvärlden - gömda bland “oskyldiga” (?) flyktingar.
 Oskyldiga nu kanske, men även om de inte är terrorister när de anländer är många kandidater för radikalisering.

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Merkel: Record Muslim migration will change Germany forever
Youtube (3:23) från Iran TV på engelska. Om invandringen till [Väst-]Europa.
https://www.youtube.com/watch?v=YywiIjcPuGM
/ SD

Knute sa...

Stackars britter om de får honom som statsminister.

Jeremy Corbyn: Venstreekstremistisk antisemitisk HetZZbollah- og HamaSSelsker valgt til leder for For Labour i UK

https://hodja.wordpress.com/2015/09/12/jeremy-corbyn-venstreekstremistisk-antisemitisk-hetzzbollah-og-hamasselsker-valgt-til-leder-for-for-labour-i-uk/

Knute sa...

Jeremy Corbyn swept to victory backed by cash raised from the sale of T-shirts made by factory workers earning just 49p an hour. The Socialist firebrand’s fighting fund got a £100,000 boost from the ‘Team Corbyn’ garments, which sold out on his official website. Moments after taking over the Labour leadership, Corbyn spoke of his determination to combat poverty and inequality in an impassioned victory speech. But an investigation by The Mail on Sunday reveals that scores of workers in Nicaragua and Haiti toiled to produce the T-shirts, which cost supporters £10, plus £3.50 postage.

http://tundratabloids.com/2015/09/uk-new-labour-leader-supposed-sweatshop-t-shirts/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.