17 september 2015

Var är orkanerna?

Vår man på kontinenten har omtänksamt sänt en sida ur lördagens Die Welt.
 Rubriken är: "Rückversicherer müssen umdenke" (Återförsäkringsbolag måste tänka om)

Branschens toppar har haft sitt årliga möte i Monte Carlo. Återförsäkringsbolagen tar de allra största smällarna, de som är så stora att vanliga försäkringsbolag inte klarar av dem. De måste följa med tiderna. De var givetvis snabba att haka på skrämseln för klimatkatastroferna med lagom höjda premier.

Nu konstateras nästan ett katastrofläge, eftersom naturkatastroferna har blivit färre. Därtill har vanliga försäkringsbolag växt sig större och starkare, så att de klarar större skador själva. Behovet av återförsäkringar har minskat.

Från en annan källa har jag fått uppgiften att de två stora bolagen Munich Re och Swiss Re för 2014 noterade 24 % lägre skadesummor än året innan.

Krympande marknad orsakar bekymmer i alla företag.

(På samma sida meddelas att aktiekursen för E.on slagit 20-årigt bottenrekord.)
------------------------

        

Den tionde september var den dag på året då det brukar vara flest orkaner och tyfoner. Men ingen enda syns någonstans enligt dr. Richard Keen.

Om jag minns rätt har USA inte träffats av en orkan av kategori 5 på tio år, vilket är mycket ovanligt. Orkanen Sandy var bara kategori 3, men råkade träffa den kust som har de mest exklusiva fastigheterna på kontinenten.

Snygga bilder av jordklotet 

Tack Reale Pelle!

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.