11 november 2015

Systematisk diskriminering av gamla svenskar

90-åringar på ett äldreboende i Kungsbacka är förtvivlade för att kommunen tvingat dem att flytta därifrån. Kommunen säger: "Vi meddelade att vi inte längre avsåg att bedriva äldrevård. Och då var boenden för ensamkommande ett lämpligt alternativ. Men besluten har inte med varandra att göra, det är två separata beslut." Carina-Fina

Kanske Migrationsverket med sina obegränsade ekonomiska resurser borde ta över äldrevården?
Mens Sverige bruger svimlende beløb på flygtninge och indvandrere, lever 225.000 svenske pensionister under EU's fattigdomsgrænse... Ved Profetens Skæg!

3 Kommentarer:

Knute sa...

Äldreboendet ska göras om till asylboende för så kallade ensamkommande flyktingbarn, dvs 25-åriga unga välfärdsmigranter från Afghanistan, Somalia och Eritrea.

Att hyra ut till Migrationsverket och få statsbidrag samtidigt som man flyttar de gamla till boenden med lägre standard ser kommunen som ett sätt att spara pengar.

Nu har man bestämt sig för att lyxrenovera alla lägenheter i stället för bara en del av dem. Svensk äldreboendestandard duger inte åt migranter. En rejäl personalförstärkning blir det också, då kraven på personaltäthet är betydligt större för unga friska och starka “ensamkommande” än för ofta sjuka, handikappade och skröpliga äldre svenskar.

Flyttcirkusen inleddes i maj i år och på ett sällsynt cyniskt sätt anförde man renoveringsbehovet av lägenheterna som det tyngsta skälet för att kasta ut åldringarna och att de inte var rullstolsanpassade. Detta alltså samtidigt som man lade stora pengar på att renovera de lägenheter som skulle ges till “ensamkommande”. Andra svepskäl som att det saknas gemensamma uppehållsrum anfördes också för att legitimera det kollektiva övergreppet mot de boende.

Under hösten har så kommunen gjort slag i saken och låtit frakta bort de olönsamma svenska åldringarna för att ersätta dem med för kommunen kortsiktigt mer lönsamma afghanska, somaliska och eritreanska unga män. Anhöriga till de äldre vittnar om hur deportationen ägt rum under stor förtvivlan hos de utkastade.

http://avpixlat.info/2015/11/11/90-aringar-kastas-ut-aldreboendet-ska-bli-hem-for-ensamkommande/#more-159965

Knute sa...

Det sägs att vi svenskar ska öppna våra hjärtan. Jaha, bokstavligen begå självmord. Vi blöder ihjäl om hjärtat öppnas. Jag vill i alla fall leva ett tag till.

http://petterssonsblogg.se/2015/11/15/dan-parks-tal-i-lund/#more-142359

Kattsand sa...

"Flytt av 90-åringar kan ha varit olaglig" http://www.gp.se/nyheter/vastsverige/halland/1.2897650-flytt-av-90-aringar-kan-ha-varit-olaglig

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.