16 november 2015

När blir vi tillräckligt ursinniga?


Det kom en inbjudan, via en vän på FaceBook: “Låt oss tända ett ljus mot terrorism! Vi gör det tillsammans! Vi gör det för att visa att vi är fler än dem, att vi kommer att kämpa emot detta mörka. Vi lyser upp jorden emot terrorismen för att säga…”

Ljusvakor gör mig både ledsen och arg. Dessa symboliska gester åstadkommer ingenting och skapar bara förvirring hos dem som inte kan se helheten.
För så länge vi alla annonserar hur ledsna och sorgsna vi är, behöver ingen göra något, eller hur?

Tillhör du dem som tror att ljus, blommor och sånger som "Imagine" och “You’ve Got a Friend” kommer att stoppa vildarna?  Ljus och blommor var lika dumt och meningslöst efter 9/11 som de är nu och någonsin kommer att bli.  Det är en ihålig gest som får människor att känna sig solidariska, men som inte kommer att stoppa en enda attack.

Så här är vi nu, tre dagar efter den fruktansvärda händelsen i Paris,  efter flera månader av liknande fasor mot Mellanösterns kristna och judar och år, om inte årtionden, av tomma uttalanden och ställningstaganden  från förtroendevalda om "extremism".
 Vi blir ursinniga ... men vilken effekt har det?

Förvänta er inte att någonting kommer att förändras. Räkna med att de politiska undanflykterna kommer att fortsätta. Räkna med att Europas nationer kommer att blidka och tillmötesgå "sina" muslimer. Räkna med att Obama kommer att försäkra saudierna, iranierna, etc. att "vi klandrar inte er.”  Förvänta er att Merkels administration kommer att hålla gränserna öppna för miljontals fler unga, lämpliga muslimska "flyktingar". Och förväntar er ytterligare islamiska terrorattacker i Europa - och trots vår högre nivå av civil beväpning, kanske här i USA också.

Tänk om vi blir riktigt ursinniga.
Tänk om vi alla vägrar att anställa muslimer eller göra affärer med dem.  Tänk om vi låter bli att ha med dem att göra över huvud taget och dessutom gör allt som står i vår makt för att stoppa alla moské-byggen.
Kort sett, kan vi gör våra länder fullständigt ogästvänliga för muslimer?

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Vill bara skriva en kommentar o tacka dej för att du skriver ,,,,,sunt förnuft,bara vanligt sunt förnuft.
Hoppas du fortsätter skrivandet länge,,dina inlägg behövs i dessa tider när människor runt om kring är att betrakta som förståndshandikappade.
Tack berit
Pelle i motala

Berit sa...

Tack Pelle, det gläder mig att du gillar det jag skriver

Argus sa...

It takes one to know one. Det enda land i världen som verkar ha mental förmåga att möta dessa barbarer är Israel, möjligen Ryssland undantaget. Manifestationer och diplomati faller platt till marken när det gäller grupper utan moral och etik, eller kanske rättare sagt med egen moral och etik.

Vad som väver samman Israel och Ryssland är ashkenazerna som är en folkgrupp med ursprung mellan Svarta och Kaspiska haven med judisk tro alternativt judiska rötter. I detta fall är juryn fortfarande ute och överlägger. Hur som helst så har denna grupp i genomsnitt högsta uppmätta IQ och har lagt beslag på en ansenlig mängd nobelpris.

Med list och beslutsamhet så har judarna lyckats att freda den kustremsa som kallas Israel mot illvilliga grannar. Man har sakta men säkert byggt upp en militärmakt som trots ett förhållande på minst 1:40 är slagfärdigast i regionen. När man förhandlar gör man det ifrån en maktposition.

Vi i Sverige är eller ha varit en industriell stormakt och det har vi åstadkommit genom vår koncensuskultur. Vi har inte i gemen de egenskaper som krävs för att hantera barbarer eftersom de är så främmande och vi saknar erfarenhet på området. Vi kommer att framstå som en flock får bland vargar om vi inte överlåter ärendet till dem som är mer kompetenta att sköta det och det utan moraliska förebråelser.

Knute sa...

När Margot Wallström uttalade sig i SVT om terrordådet i Paris gav hon staten Israel skulden. Var det för att ställa in sig hos islam-nazistiska väljargrupper?

Nu växer skandalen ytterligare. På Facebook anklagas Margot Wallström för att ha sagt att “judarna kampanjar mot mig”.

http://nyheteridag.se/wallstrom-anklagas-oppet-for-att-ha-sagt-judarna-kampanjar-mot-mig/

“Efter att ett antal barbarer (flera av dem uppvuxna i Europa, men av vad som framgått så här långt helt utan palestinsk koppling) valde att massakrera över hundra helgfirande Parisbor, kunde inte Margot Wallström hejda sig. Hon hade kunnat tala om vikten av att stå enade mot terrorn, hon hade kunnat tala om att vi nu måste sluta normalisera terroristernas tankegods, hon hade kunnat tala om den sjuka världsbild Daesh står för och hon hade kunnat tala om det perversa i att människor i Sverige väljer att ansluta sig till denna.

Margot Wallström gjorde emellertid inget av detta. Vad hon i stället gjorde var att börja tala om Palestina, och därtill antyda att det delvis är i denna konflikt som förklaringen till Daeshs bestialiska illdåd återfinns. Att hon därefter utmålade det som något fullständigt naturligt för palestinier att bli terrorister, vittnar därtill om att hon, liksom åtskilliga andra vänsterdebattörer, hyser långtgående förståelse för terroristernas sätt att försöka legitimera sina brott.”

http://fnordspotting.blogspot.se/2015/11/margot-wallstrom-en-naiv.html

“Tidigare i år var Frankrike ett av åtta länder som stödde en palestinsk resolution vid FNs säkerhetsråd, med krav på att Israel senast i slutet av 2017 ska ha dragit sig tillbaka till de gränser som rådde före 1967.

Denna röst betyder att Frankrike stöder etablerandet av en självständig palestinsk stat, som sannolikt skulle styras av samma slags människor som i fredags utförde de mest fruktansvärda terrorattacker Frankrike drabbats av sedan Andra världskriget.

Det råder nu en allvarlig fara för att fransmännen helt felaktigt tror att 13 november-attackerna inträffade för att Frankrike inte gjort tillräckligt stora eftergifter åt de muslimska terroristerna.

Sorgligt nog övertygade inte de två tidigare terroristattackerna i Paris i år – mot satirmagasinet Charlie Hebdo och den judiska mataffären HyperCacher – fransmännen om att eftergiftspolitiken mot araber och muslimer inte bara är värdelös, utan också farlig. I stället för att lära sig av tidigare misstag och förändra sin politik gällande den israelisk-palestinska konflikten i allmänhet och islam i synnerhet, fortsatte fransmännen med sin strategi av eftergifter till och med efter dessa båda attacker.

Nu senast uttryckte Frankrike sitt stöd för EU-planerna på att märka produkter från israeliska bosättningar, säkerligen för att de trodde att ett sådant drag skulle göra de muslimska terroristerna nöjda med fransmännen. Men fredagens attacker visade att Islamiska staten och dess anhängare inte är särskilt imponerade av anti-israeliska åtgärder.”

http://sv.gatestoneinstitute.org/6888/paris-attacker-laxan

elina sa...

Stänga ut muslimer? Nej det kommer vi inte att våga göra eftersom vi inte ens vågar stänga ut kända terrorister utan de till och med ges förturer till det vi vanliga får köa för, som bostäder. Vi håller den linjen till vår utplåning.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.