27 november 2015

Nu blir terroristerna vettskrämda

Under en presskonferens tillsammans med president Hollande i tisdags sade Obama på fullt allvar att hans planer på att delta i klimat-toppmötet i december kommer att fungera som en "kraftfull tillrättavisning" för  ISIS.

"Nästa vecka kommer jag att delta i den globala klimatkonferensen i Paris tillsammans med  president Hollande och andra världsledare”, sade Obama. “Vilken kraftfull tillrättavisning det kommer att bli när världen står enad och visar att vi inte kommer att avskräckas från att bygga en bättre framtid för våra barn."Det är inte första gången som Obama har jämfört klimatförändringar och terrorism. I våras sade han också att ett förändrat klimat - en dynamik som har funnits sedan jorden skapades - utgjorde ett betydligt större hot än terrorism.

Secretary of State, John Kerry sade samma sak ett par dagar innan de förödande terrorattackerna i Paris i sitt tal om hur klimatförändringarna utgör ett allvarligt hot mot den amerikanska nationella säkerheten. Kerry nämnde inte heller ISIS en enda gång i sitt tal.

Obamas kommentarer kom bara en dag efter att det amerikanska utrikesdepartementet utfärdat en världsomspännande varning där man uppmanar amerikanska medborgare att inte resa utomlands av rädsla för ökad terroraktivitet . Varningen, som inte nämnde några specifika hot orsakade av klimatförändringar, löper ut i februari 2016.


Se också Klimatsans: “Klimatångest är onödig” 

3 Kommentarer:

Knute sa...

Just in time for the Christmas tradition of lighting Advent Candles:

The new EU regulations dictate safety standards controlling the height, stability, and acceptable support structures for candles.

http://tundratabloids.com/2015/11/eu-fake-parliament-in-middle-of-muslim-settler-crisis-passes-law-regulating-candles/

Knute sa...

Lam ursäkt: Hussein Obama vill inte angripa ISIS oljefält för att inte orsaka miljöförstöring.

https://hodja.wordpress.com/2015/11/29/lam-undskyldning-hussein-obama-ville-ikke-angribe-isiss-oliefelter-for-ikke-at-vaere-skyld-i-miljoodelaeggelser/

Putin: ISIS tankbilar kör in i Tyrkiet dag och natt i industriell skala.

https://hodja.wordpress.com/2015/11/29/putin-isis-tankbiler-korer-ind-i-tyrkiet-dag-og-nat-i-industriel-skala/

Berit sa...

Obama anser också att man inte får bomba oljetransporterna eftrsom chaufförerna kan vara civila.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.