17 november 2015

På tal om tårar på Twitter och tända ljus för terroroffren

 


Videon publicerades i januari i år och syftar bland annat på slagordet ”Je suis Charlie” som spreds på Twitter efter attentatet i Paris mot tidskriften Charlie Hebdo, och på Michelle Obama som twittrade om flickorna i Nigeria som kidnappats av Boko Haram. Ordet ”hashtag” kommer från det engelska namnet på (#) som är ”hash” och ordet ”tag” som betyder etikett.


 

“Det härskar en allmän föreställning om att alla världens problem kan lösas med gemenskapskänsla”

1 Kommentarer:

Knute sa...

“Blodet på Paris trottoarer hade inte ens spolats bort. Mindre än två dygn efter fredagens massaker kom de första antydningarna om Europas skuld.

Redan på söndagen gav den tidigare ministern och diplomaten Pierre Schori (S) uttryck för att IS kan förstås utifrån korstågen. "Det finns en otrolig styrka i berättelsen om Jerusalems förstöring och kolonialismens effekter", förklarade Schori i SR:s God morgon, Världen!.

Viljan att relativisera terrorn i Frankrike återfinns också i måndagens Dagens Nyheter: "Europa hyllar jämlikheten men värderar alltid vita människor högst. När ska vi fatta att detta inte går an, att människorna utanför Europa genomskådar det och upprörs?", skriver professor Stefan Jonsson.

Jonssons anklagelseakt riktar delvis udden mot Facebook, för att man under helgen gav användarna möjlighet att ha trikoloren på sina profilbilder.

Idiotiskt nog har sympatiyttringen väckt vrede inom avgrundsvänstern eftersom offren för torsdagens bombdåd i Beirut inte hedrades på samma sätt.

Det är mänskligt att söka efter svar vid fasansfulla dåd. Men viljan att förstå kan inte leda till ett självförakt som är direkt stötande.”

http://www.dt.se/opinion/ledare/ledare-sa-snabbt-kom-vansterns-forklaring-om-europas-skuld-till-terrorn-i-paris

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.