05 november 2015

Storbritannien stoppar flyg från Egypten


Det är inte ofta som USA, Ryssland och Egypten är överens om något, men alla tre länderna var snabba att avfärda ISIS påståenden att de var ansvariga för olyckan med det ryska planet, där alla 224 personer ombord omkom, inklusive 17 barn. Massor av andra orsaker har föreslagits men britterna köper inte det och beslutade att stoppa flyg till och från Egypten.

Premiärminister David Cameron antydde att kraschen kan ha varit avsiktlig.  Den brittiska regeringen har beslutat att stoppa alla flygningar från Sharm el Sheikh, Egypten, ett mycket populärt turistmål.

Enligt New York Times är det ”det starkaste uttalandet hittills” av en tjänsteman vid någon regering, som tyder på att terrorism kan ha varit ansvarig för olyckan.

Detta beslut kommer dagen efter att Egyptens president Abdul Fattah al-Sisi hävdar att ISIS  bara är ute efter propaganda och, “tro mig, situationen i Sinai, särskilt i detta begränsade område är under full kontroll."

1 Kommentarer:

Knute sa...

Ingen vill flyga över Sinai.

Sedan terroristerna sprängde en turistbuss i Sinai den 16 februari 2016 har de egyptiska myndigheterna lekt katt och råtta med dem, men det hjälpte uppenbart inte. En kommentar:

"Turister var heller ikke forskånet fra røffe kontroller, for langs hele ruta mot Suez-kanalen så sjekket sikkerhetsstyrkene rutinemessig enslige 'hvite' menn (potensielle europeiske jihadist-frø) spesielt godt, t.o.m. bombehunder blir brukt for å snuse i bagasjen deres. Trusselnivået var på rødt periodevis.

Nå på lørdag ett år etter, så lyktes 'Staten Sinai' endelig med sin terroraksjon, som var annonsert til å ta plass i fjor. Det lønte seg for jihadistene å slå til nå, i november, når sikkerhetsskjoldet var blitt senket ned til gult nivå, som det offisielle trusselnivået var nedgradert til. Russlands Syria-krigføring var ikke aktuelt i fjor."

https://www.document.no/2015/11/cameron-sinai-fly-falt-ned-pga-eksplosjon/#comment-2343382691

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.