18 november 2015

"Terrorism stimulerar ekonomin"


Keynesian-ekonomen Nouriel Roubini sade i en intervju med CNBC att Paris-attackerna kan stimulera euroområdets ekonomi om Europeiska centralbanken beslutar att öka sitt stimulansprogram mer än vad de annars skulle ha gjort. Om de inte pumpar in mer pengar blir effekten av attackerna annars bara "måttlig", om inte fler attacker följer, förstås.

Ja visst, terrorism är bra om man vill att regeringens inflytande och makt ska öka. Kropparna i Paris är ännu inte begravda, men gamar med dollartecken (och pounds och euro, etc) i ögonen cirklar redan i väntan på festen.

Vi kan se här hur hela den enorma industrin som lever på att förse militären med utrustning ser en omedelbar uppgång nu.

Regeringar tar tillvara krisen för att öka sin övervakning.
David Cameron meddelade att, mot bakgrund av Paris attackerna, kommer ytterligare 2.000 spioner att anställas av Storbritanniens MI5, MI6 och GCHQ. Britterna är bland de som man redan  spionerar mest på, och med en 15-procentig ökning av antalet spioner  kan de se fram emot ännu mer snokande i sitt privatliv

3 Kommentarer:

Knute sa...

Nu har Sverige infört gränskontroller på Öresundstågen. Tacka sjutton för att det “stimulerar ekonomin” när man ska kontrollera alla passagerare utom dem som kunde misstänkas vara terrorister, det vore “rasistiskt”. Dum i huvet ska man vara nuförtiden för att vara politiskt korrekt.

Alla måste spela med i spelet, 54-åringar är “ensamkommande flyktingbarn”. Vad självcensur gör med det svenska folkets intelligens ser man om man jämför Nordkorea med Sydkorea.

Anonym sa...

Axess TV: Magnus Norell intervjuas av PJ Anders Linder, om islamistiska extremismen. Kan vara värt att se (30 min).
- Religionsfrågan -- vad lär Mohammed -- kommer inte upp. "Vi svenskar" tror inte på sån't. Jo, förstås, vi vet att muslimerna är förtryckta, och alltså måste vi tycka synd om dem. I alla fall "vi i media" har det klart för sig.
- Men se gärna Axess-programmet.
http://www.axess.se/Tv/vodplayer.aspx?vod=6614
/ SD

Anonym sa...

ISIS tog för resten livet av en norrman nu: Ole Johan Grimsgaard-Ofstad, 48. Man ville ha ett antal miljoner av Norge för att låta honom leva, men tvingades konstatera att han blev "övergiven av sitt kafir [otrogna] land".
En kines drabbades också. (Skulle ISIS vilja ha Kina som aktiv motpart också?)
http://www.ibtimes.co.uk/isis-syria-dabiq-propaganda-magazine-claims-execution-norwegian-chinese-hostages-1529378
http://www.bigstory.ap.org/article/69d5418af5d14cfb9d743bef5843cd46/group-says-it-has-killed-norwegian-chinese-captives
/ SD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.