26 november 2015

Thanksgiving

Under gårdagen och i dag kommer 46,9 miljoner amerikaner att resa 50 miles eller mer för att tillbringa Thanksgiving med sina familjer. Nästan 42 miljoner kommer att förflytta sig med bil och 3,6 miljoner amerikaner kommer att flyga. Att resa med andra transportmedel, som tåg och bussar, är inte särskilt populärt i detta land.
 De stackare som väljer att flyga måste gå igenom de sk. säkerhetskontrollerna på flygplatserna och utsätta sig för att bli klämd och genomsökt. De finns ett antal människor som tror att Amerika är säkrare om man kan ta deras vattenflaska, 2-tums fickkniv och schampoflaska och klappa deras barn på ställen som en pedofil skulle arresteras för.

De flesta som jobbar för TSA är inte speciellt fokuserade på flygplanssäkerhet - de är där för lönechecken och fördelarna - $15 per timme till att börja med plus "massor av övertid" för att fylla i för de arbetare som inte kommer - generös semester och sjuktid och det är nästan en omöjlighet att bli avskedad såvida man inte åker fast för att stjäla från passagerarna. Handledare verkar inte bry sig så länge de anställda inte tugga tuggummi på jobbet.

 En rapport från Department of Homeland Security (DHS) visar att Transportation Security Agency (TSA) misslyckades till 95 procent när det gäller att hitta vapen och sprängämnen. Testerna utfördes hemligt på ett dussintals flygplatser över hela USA. I ett test stoppades en hemlig agent när han aktiverade larmet, men TSA-agenten misslyckades med att upptäcka en falsk sprängladdning som var tejpad på agentens rygg.Det har visat sig att det var en hemmagjord bomb som detonerade i Metrojetplanet över Sinaiöknen förra månaden och enligt flera rapporter och fotobevis, arbetade ISIS med en lokal bagagehanterare vid Sharm el-Sheikhs internationella flygplats i Egypten för att plantera en bomb på planet.

 I en ny rapport från TSA konstateras att 73 arbetare, anställda av flygbolag och leverantörer hade påstådda kopplingar till terrorism. TSA: s personallistor, som består av tusentals poster, "innehöll potentiellt ofullständiga eller felaktiga uppgifter, såsom att de saknade en initial för ett förnamn och personnummer.

 De flesta företag utgår från antagandet att det är en bra idé att försöka locka kunder med bra service och kvalitetsprodukter.  Det är logiken bakom affärsstrategi i ett varuhus eller en restaurang. Flygbolagens affärsmodell baseras enbart på att kunna erbjuda låga priser. Efter att ha försökt och misslyckats med Big Brother-flygbolag och flygplatser, varför kan vi inte ge marknaden en chans att reda ut säkerhetsproblemet? Hur mycket värre kan det bli?
 Låt varje privat företag avgöra om de vill visitera sina passagerare eller inte. Låt varje flygbolag bestämma om de vill ha beväpnade vakter eller inte.
Slutligen, låt passagerarna hantera flygsäkerheten. När allt kommer omkring, stoppade de kalsongbombaren.
 Tack och lov bor min egen familj i granngården och de går hit!

2 Kommentarer:

Knute sa...

Airport security is nothing more than theatre.

http://www.thecommentator.com/article/6140/airport_security_don_t_make_me_laugh

Knute sa...

Barack Obama has compared Syrian refugees to Pilgrims on the Mayflower in his Thanksgiving address.

http://tundratabloids.com/2015/11/pathetic-obama-compares-muslim-economic-migrants-to-pilgrims/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.