14 december 2015

En internationell varmluftsfestival


FN:s klimatkonferens i Paris nådde en överenskommelse att begränsa ökningen av den globala temperaturen till mindre än 2C.
En räkning på 3 triljoner pund!  Det är vad Bjorn Lomborg säger att klimattoppmötet kan kosta världen varje år. Och ändå, hävdar han,  kommer det knappast att ändra någonting.

De bara sex saker du behöver veta om klimatspektaklet i Paris
De  slutliga detaljerna i avtalet kommer inte att innebära någon mätbar skillnad för "klimatförändringar", men kommer definitivt att kosta alla oss en hel del pengar.
COP21 handlar  inte om att “rädda planeten".  Det är en jättecirkus för aktivister, oärliga politiker, byråkrater, företagsparasiter och personer med examen i värdelösa studier om "hållbarhet", "bevarande-biologi", "ekologi", etc ..."

Punkt #6:  Glöm aldrig: hela denna show är det största slöseriet med tid och pengar i historien.
Syftet med mötet var att hindra att jordens temperatur stiger mer än 2 ° C över den förindustriella nivån. Du upplever en liknande temperaturförändring, om du går från toppen av Eiffeltornet till botten; eller flyttar dig från centrala San Francisco till Berkeley. Det är den temperaturförändring som den globala ekonomin ska planeras för.
De övriga punkterna hittar ni här.Klimatet går i cykler men det är vad vi menar med förändring, eller hur? Vi lärde oss i skolan om  "lilla istiden" från 1500 till 1800 talet.  Det var väl inte så allvarligt när vi ser på det så här efteråt, men om du levde då och försökte odla mat, var det ganska desperata förhållanden i vissa delar av Europa.
Om en vulkan får ett utbrott på en ö någonstans och skickar ut rök och aska kan det kyla vissa delar av världen i flera år. Men jag tror inte att man kallar det "konstgjorda klimatförändringar". Och jag kallar inte heller solstormar för konstgjorda klimatförändringar,  även om de varar ett par decennier och värmer upp jorden och skapar nya öknar och torkar upp sjöar.

Climatologist Dr. Judith Curry och Massachusetts Senator Ed Markey har en diskussion under en senatsförhör.


 

Läs Klimatsans: IPCC är en bluff

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Det är ju det jag säger. Ett spel för gallerian är vad det är. Ingenting kommer att förändras om nu någon trodde det.

Anonym sa...

Världen står inför 50 års ISTID", skriver Daily Express UK den 27 okt. "UK står inför DECENNIER av hårda vintrar". "Förödande snöstormar, oväder och minusgrader hotar oss med årligt arktiskt elände under de närmaste 50 åren åtminstone - kanske decennier mer." Man hade talat med (och citerat) meteorologer.
Jaminsann.
http://www.express.co.uk/news/weather/612369/SHOCK-CLAIM-World-is-on-brink-of-50-year-ICE-AGE-and-BRITAIN-will-bear-the-brunt
Klimaträdslan nedåt Paris är väl annars, vågar jag säga, framför allt religiös: "Det går åt h-e för oss! Vi brinner upp!"
/ SD

Knute sa...

Varmluft är väl bra! Då slipper de stackars flyktingarna frysa.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.