23 december 2015

En lönsam industri


De flesta migranterna till Europa transporterades troligen av människosmugglare, som antas ha tjänat minst $ 1 miljard dollar, rapporterar OM chefen William Lacy Swing till Reuters. En resa kostar  "allt ifrån $ 2.000 till kanske $ 6000 beroende på hur många medlemmar som ingår i familjen och vilken smugglar-organisation som är inblandad.”
Mer än 1 miljon flyktingar och migranter har kommit till Europeiska unionen i år, medan nästan 3700 dött eller försvunnit under riskfyllda resor som gett stor vinst för smugglare, (International Organization for Migration )

Men det är inte bara smugglarna som tjänar miljarder.
Den luxuösa hotell- och spaanläggningen Cape East i Haparanda ska bli ett skattefinansierat boende för 500 invandrare från tredje världen.  Det meddelade Migrationsverket under onsdagen. Entreprenören Bert Karlsson lovar att boendet blir "världens bästa" asylboende någonsin.
Det är asylentreprenören Bert Karlsson som tillsammans med fastighetsmiljardären Roger Akelius har kammat hem det lukrativa avtalet med Migrationsverket.
(Fria Tider)

Italienska kyrkor gör också sitt bästa för att se till att Europa översvämmas av invaderare. Protestantiska och katolska kyrkor går samman för att inrätta kontor i Marocko och Libanon för att ge invandrare flygbiljetter, boende, hjälp med asylansökningar och italienska språkkurser.
Deras initiativ "fri lejd", syftar till att kringgå farliga sjöförbindelser och transportera hundratals migranter direkt till Italien.
Systemet, som organiseras av en koalition samarbetar med den italienska regeringen som gått med på att ge invandrare humanitära visum, under förutsättning att de stannar i Italien ...I Ceranova, nära Milano dumpar invandrare från sub-Saharan Africa skräp på gatorna i protest över att lyxvillan som de fått inte har städpersonal och de klagar också över att de inte har tillgång till Wi-Fi.
De 24 “flyktingarna” blockerade också vägar i området.

6 Kommentarer:

elina sa...

Det är sorgligt att se hur världen förändras till det sämre. Det var inte det jag arbetade för, men vi vanliga skitar lyssnar ju ingen på.
Gud Jul Berit önskar Elina. Svårt att säga Gott Nytt Å men hoppas kan man alltid.

Berit sa...

Tack detsamma Elina! Du har en väldigt bra blogg och verkar vara en person med "fötterna på jorden" så låt oss knoga på ett år till i vår strävan att sprida sunt förnuft.

http://blogg.iniskogen.se/

Anonym sa...

Senast idag, dagen före Julaftonen framträder radarparet Bert Karlsson & Roger Akelius som asylanternas skyddsänglar: http://www.friatider.se/mijard-rens-krav-en-miljon-nya-svenskar
Är dom inte medhjälpare i insmuggling av asylanter?
Tack Berit för alla fantastiska och balanserande nyheter ifrån Amerika som den skattefinansierade svensk media aldrig skulle drömma om att publicera. På order från statsmakten kan man tänka.
God Jul & Gott Nytt År
SU

Anonym sa...

Planerade asylboenden brinner numera. Blir migrationsverkets lokaler de nästa? Kan man befara att vi snart kommer att få uppleva politiska mord?

Anonym sa...

Det är klart att det finns personer i vårt avlånga land som kan gå längre än att tutta på asylboenden. Hur långt man är villig att gå får framtiden utvisa.

Ann-Marie sa...

Och skattebetalare över hela västvärlden står för notan!
Frågan är bara hur länge?!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.