01 december 2015

Förhoppningsvis går inte folk på bluffen

Ska Danmark avskaffa undantaget från att delta i EU:s rättsliga samarbete, ”retsforbeholdet”? Nu på torsdag den 3 december går danskarna till valurnorna.

”Om ni röstar nej kan vi inte bekämpa tjuvar och banditer,” säger statsministern. ”Då kan vi inte samarbeta med Europol.” I själva verket är det tvärtom. Med ett ja blir det svårare att stänga gränserna.

Efter de senaste månadernas muslimska invasion av Europa borde folk fatta att det vore vansinne att överlämna mer makt till invandringsgalningarna i EU-kommissionen. De snackande danska politikerna och journalisterna har förlorat folkets tillit. Det vore konstigt om det blev något annat än nej.

5 Kommentarer:

Knute sa...

“Sofia Helin, der spiller den svenske politibetjent Saga Norén i DR’s store dramaserie ‘Broen’, der havde sæsonafslutning i går, giver ikke meget for den måde, Danmark tackler den store flygtningestrøm, vi ser i øjeblikket.

Hun mener, at Sverige sammen med Tyskland tager et langt større ansvar end Danmark gør.

– Jeg er stolt over mit land. … Og Danmark, I skal fandeme tage jer sammen. En gang havde I brug for at flygte fra jeres land, og det er ikke længe siden. Tag jer sammen!, siger hun til ugebladet.

Sofia Helin mener, at Danmark og danskerne har det alt for godt til, at have stort fokus på at hjælpe sine egne først.”

Danmark er snart “en saga blot”, hvis vi gør, som Saga vil.

http://www.uriasposten.net/archives/71122

Knute sa...

Så fort en asylsökare sätter sin fot på svensk mark och säger ordet asyl får han stanna. Varför inte göra som man gör i Nordnorge med araber, afghaner osv som kommer via Ryssland:

"Ingen asylsøkere over Storskog-grensen idag. Nå blir asylsøkernes ID-papirer sjekket av norske grensekontrollører før de forlater Russland. Dette kalles for en fremskutt kontroll. Eller dagens gla’nyhet. Alt ettersom."

https://www.document.no/2015/11/ingen-asylsokere-over-storskog-grensen-idag/

Knute sa...

Eller ännu listigare: en container med två ingångar tvärs över gränsen. Om asylsökaren blev godkänd fick han komma in i Ungern, annars vända tillbaka till Serbien.

Knute sa...

Till saken hör att Danmark har av Sveriges regeringsföreträdare fått hård kritik för sina annonser i libanesisk media för att vara främlingsfientlig. Idag ter sig Danmarks ärlighet om de danska villkoren och förutsättningarna som ett under av humanism. Ryktet går fortfarande om Sveriges öppna armar och hjärtan, jag själv har träffat på nyanlända som påstått att de ska få ett hus till sin familj när de kommer. Förvånade står de nu och ser sig utan familj och utan hus.

Statsministerns tal om att inte bygga murar är avlägset men lever i allra högsta grad vidare bland de som är på resa till Sverige. I deras värld gäller de orden fortfarande, inga andra signaler har nått dem.

Vi bör ställa oss frågan nu om hur inhumana danskarna var när de redovisade villkoren i arabisk press för migration till Danmark och humana vi nu är när familjer splittras eller delar fastnar i olika europeiska länder. Danskarna har varit tydliga hela tiden med sina villkor. Vi desto otydligare.

http://ledarsidorna.se/2015/12/delbokslut-for-den-humanitara-stormakten/

Knute sa...

När EU:s utrikeschef Federica Mogherini efter terrorn i Paris säger att det "är faktiskt rädslan för mångfald som kan förstöra vårt samhälle inifrån", vill jag inte integreras en millimeter mer i det EU som hon representerar.

http://www.uriasposten.net/archives/71136

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.