13 december 2015

Jihad mot sagaön

Dansken Mikael Jalving har besökt Island för att se om det vore en god idé att ta sin tillflykt dit. Men det visade sig att landet har drabbats av "godhet". En Facebook-grupp har trummat ihop 18.000 medlemmar (av en befolkning på 300.000) som kräver fler flyktingar från muslimska områden, och det ska gå med Angela Merkels fart!

Historiskt medvetande verkar vara ett helt okänt begrepp i de flesta länder i Västeuropa. Finns det något folkminne kvar på Island? Hur de fångades av muslimska pirater och såldes som slavar i Nordafrika. Hela byar tömdes på sina invånare.

Samma jihad nu som då. Eller går terrorn spårlöst förbi som ett flimmer i TV-rutan? Slöjor, hedersmord, rån och våldtäkter, så ser deras kultur ut. Men "välkomstkulturen" verkar aldrig ta slut. Även om det som i Islands fall kostar landet 200.000 kronor per flykting och år. Den 1000-åriga historien då norrmän och danskar fann en fristad på Island kommer tydligen inte att upprepa sig.

3 Kommentarer:

Knute sa...

Det er politikerne som må ta grep. Det er deres plikt å sørge for at vi føler oss trygge i vårt eget land. Man skal ikke sitte og lure på om muslimen med stor bag har tenkt til å sprenge hele bussen til himmels og det skal ikke være nødvendig for en muslim å måtte vurdere om han skremmer vannet av alle hvis han velger å ta med en ryggsekk på T-banen. Slik kan vi ikke ha det.

https://www.document.no/2015/12/is-har-erklaert-krig-mot-norge/

Knute sa...

Det är nog många människor som vaknar upp nu, dock ej politiker och journalister. Inte heller de höga damerna och herrarna i den nya odemokratiska världsordningen. Muhammeds vålnad var de inte förberedda på. Total konfrontation och vansinnig destruktion av vad vi håller heligt och kärt.

Knute sa...

Spydpigens kommentar:

Hvordan skal man kunne vente sig almen historiekundskab i Vesteuropas befolkninger, når man udryddede sådan undervisning i skolen for fyrretyve år siden som en følge af den kommunistiske påvirkning under "Den kolde Krig"?

Men man kan i Jørgen J. Grimstrups roman "Laurids" (udkom 2009) læse om hvordan muslimske pirater fra Nordafrika drev strandhugst langs alle europeiske kyster på Christian 4.s tid helt op til Island Det gjaldt ikke bare at plyndre for værdigenstande men også at skaffe friske varer til de arabiske og tyrkiske slavemarkeder. Nu kan vi uden større besvær finde passende illustrationer til romanen på internettet, for islams "kultur" er uforanderlig i sin råhed.

Den store Hallgrimskirke i Reykjavik er opkaldt efter præsten Hallgrimur Peturssson. Han giftede sig med en af de slaver, der var blevet bortført fra Vestmannaøerne, men var så heldig at blive løskøbt af Danmark. Der hænger et lillle gammelt billede af Hallgrimur i kirken.

Eller gør der måske ikke det længere? Når Island nu har modtaget den "fredelige religion" med åbne arme?

http://spydet.blogspot.se/2015/12/island.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.