05 december 2015

Obama ljuger i vanlig ordning


 Varje gång vi upplever en av dessa mass-skottlossningar tar Obama tillfället i akt för att försöka ta ifrån laglydiga medborgare deras möjlighet att försvara sig. Tragedin i San Bernardino passade som handsken.
 “Detta händer inte i andra länder ", hävdade  Obama. Det är ett felaktigt påstående som han ständigt har upprepat under årens lopp.

Fransmännen har bevittnat tre omfattande mass-skjutningar i år. I januari såg vi två attacker, en på Charlie Hebdo-tidningen och en annan på en stormarknad i Paris.
I  november-attacken dödades 129 personer och 352 skadades. Bara under 2015 har Frankrike upplevt  fler mord och skadade människor från mass-skottlossning än USA har upplevt under Obamas hela presidentperiod  (508-424). Denna siffra inkluderar massakern i San Bernardino i onsdags.

Om man jämför med andra länder hade Norge högsta antalet dödade - 2 personer per miljon invånare.  Makedonien hade 0,38,  Serbien 0,28, Slovakien 0,20, Finland 0,14, Belgien 0,14, och Tjeckien 0.13.
USA kommer som nr 8 med 0,095 per miljon invånare som dödats på detta sätt.  Österrike och Schweiz  är nära bakom.

När det gäller frekvensen av attacker, kommer USA på nionde plats, med 0,09 attacker per miljon invånare. Makedonien, Serbien, Schweiz, Norge, Slovakien, Finland, Belgien och Tjeckien leder den tragiska ligan.
Dessa uppgifter kommer från John R. Lott

Med andra ord - det är enkelt att se att det land som ligger bland det högsta när det gäller vapeninnehav i västvärlden också är ett av de säkraste.

(En annan slutsats som man naturligtvis inte får dra är att om man bortser från brott som begås av unga svarta gentemot andra unga svarta, är Amerika ett otroligt laglydigt land.)

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Man behöver bara lyssna till Agneta Furvik på SR P1 tidigt lördag morgon för att fråga sig själv, kan hon ljuga så uppenbart och hänsynslöst och att vi tvingas betala hennes liv i USA med utplundrade skatter?
SU

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.