30 december 2015

PC Tyranni


Man kan nu åtalas för diskriminering i New York City om man hänvisar till en kvinnlig transperson som "honom" eller "Mr" och det kan kosta minst $250,000.  Idiotin i dessa nya riktlinjer garanterar att en hel massa förvirrade människor kommer att åtala andra för varje liten kränkning som de tycker sig uppleva.

Stadens Commission on Human Rights har uppdaterat det man kallar ”Diskriminering på grund av könsidentitet eller uttryck" och det kan stå företagare och fastighetsägare dyrt om de gör misstaget att “ta fel på” anställdas eller hyresgästers icke-traditionella könsidentiteter.

Kommissionen kräver att arbetsgivarna använder det namn och titel en person föredrar (t.ex. Ms. / Mrs.) oberoende av det kön individen tilldelas vid födseln, eller anatomi,  sjukdomshistoria, utseende, eller det kön som anges på individens identifiering. De flesta personer och många transpersoner använder kvinnliga eller manliga pronomen och titlar.
Vissa transpersoner och  människor vars utseende inte överensstämmer med deras kön föredrar att använda andra pronomen än han / honom / hans eller hon / henne / hennes, och ersätter det med de / dem / deras eller ze / hir

En persons faktiska biologiska kön är tydligen irrelevant. Som alltid när man ägnar sig åt social ingenjörskonst medför det oavsiktliga konsekvenser. Att kräva att människor klär sig på ett lämpligt sätt på jobbet är en kränkning av de nya förordningen ...

    Om en barägare hindrar en manliga bartender från att använda läppstift och högklackade skor, kommer de att bryta mot lagen - samma sak på kontor, i affärer och alla andra arbetsplatser. Affärsidkaren måste därför välja mellan att skrämma bort kunder, eller betala höga böter.

Företagare kommer naturligtvis inte att vilja anställa någon om de har den minsta anledning att misstänka att den de anställer kommer att försätta dem i denna typ av situation.

3 Kommentarer:

elina sa...

Det finns oändliga sätt att tjäna pengar.
Eller ska vi ha en stämpel på pannan så alla vet hur de skall titulera oss?

Berit sa...

Ett nummer vore lämpligt

Knute sa...

Brittiska åttaåringar anses inte för unga för könsbyte.

http://samtiden.nu/23352/allt-fler-brittiska-smabarn-vill-byta-kon/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.