16 december 2015

Skapa rädsla


Los Angeles skoldistrikt stängde alla skolor i går och 650000 elever skickades hem.
Flera skolstyrelseledamöter hade mottagit “ett mycket specifik bombhot” via e-post.  Polisen informerade FBI och Joint Terrorism Task Force började undersöka allvaret i hotet.

Skolor i New York fick enligt uppgift nästan samma hot, men där trodde myndigheterna att det var en bluff.

Även om det var bluff var det en framgångsrik terroristattack, som visserligen inte resulterade i blod och död, men som skapade panik och rädsla och lamslog det näst största skoldistriktet i landet.

En av de svåraste sakerna vad gäller terrorism, inklusive de hot som sänds av islamistiska grupper, är att det finns så lite logik bakom dem.  Deras syfte är att skapa rädsla och störa samhället, och vi vet att terrorister kan slå till var som helst och mot vem som helst.
Tjuvar bryter sig in där det finns pengar, en mördare angriper en specifik person, men terrorister angriper till synes utan mönster. De dödar skolbarn, åldringar, handikappade eller besökare i shopping-mallen…deras logik verkar vara att skada så många som möjligt.

Det är nästan omöjligt att förutse eller förhindra deras attacker eller gissa sig till vad som kommer att inträffa.
De är fruktansvärt onda och dödar urskiljningslöst och därför var hotet i LosAngeles framgångsrikt.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.