08 december 2015

Stoppa alla muslimer nu!


Trump gör vad man kan vänta sig när han får en mic - han säger vad han tycker.

"Tills vi kan avgöra och förstå detta problem och det farliga hot det utgör, kan vi inte tillåta att vårt land blir offer för fruktansvärda attacker från människor som endast tror på Jihad, och inte har någon känsla eller respekt för mänskligt liv", sade Trump i ett uttalande.

Reaktionen från de andra hoppfulla kandidaterna  - och muslimer - lät inte vänta på sig och de var högljudda.  Han kallades rasist naturligtvis, förvirrad, sabotör, farlig, en demagog och mycket mer.

Men det finns ett problem för alla som skriker: Trump har rätt.

Observera att han inte påstår- och även klargjorde senare - att detta skulle vara en permanent politisk förändring. Det skulle inte bara vara orimligt - det skulle dessutom vara dumt. Men för att stoppa flödet av människor som innehåller ett stort antal terrorister i dagens värld, måste vi ändra våra nationella strategier för att avskräcka terrorism och bättre upptäcka de som är terrorister. Det är inte bara klokt utan också nödvändigt.

USAs idiotiska politik på nationell nivå har inte skett över en natt. Det kommer inte heller att kunna repareras över en natt. Att ändra politik och agerande  kommer att kräva debatt, diskussion och slutligen lagstiftning för att sätta stopp för jihadister som kommer hit och skapar förödelse.

Trump har rätt igen - det här är krig.

8 Kommentarer:

Unknown sa...

Att stoppa nu kanske i USA, men i Sverige är allt försent även om du inte tror på det, tiden vill tala om detta för dig!


Anonym sa...

Den hycklande Löfven törs inte driva igenom en förnuftig utlänningspolitik med hjälp av Sverigevännerna. Kulturmarxisterna har fortfarande allt för stor makt, i ordets absolut sämsta betydelse, i Sverige!
Hoppas att man inte lyckas med att lura "Sverigevännerna" ner i det socialistiska träsket!

Knute sa...

Donald Trump er blitt den politiker som vil få betydning også for europeisk politikk. Si meg hva du synes om Trump og jeg skal si deg hvem du er.

Når Trump tør å si det han gjør er det fordi Obamas svar var for dårlig. I stedet for å fortelle muslimer at de har et problem som kan true deres plass i Vesten, valgte han det motsatte: Han moraliserte over amerikanere og advarte dem mot å trekke feil slutninger. Men de slutningene er ofte basert på fakta. Det er meningsmålinger som forteller om muslimers syn på demokratiske verdier, det er særkrav til omgivelsene, det er tekstforståelse og mangel på skille mellom politikk og samfunn. Folk har fått det med seg at de har fått en voksende befolkning som nekter å godta moderniteten. En del av dem har erklært Vesten krig.

https://www.document.no/2015/12/mister-munn-og-maele/

Anonym sa...

Efter Pearl Harbor (6 dec 1941) spärrades japan-amerikaner in i läger. På instruktioner av president Franklin D Roosevelt. 110 000 personer drabbades.
"Vad jag gör är inte annorlunda", sade Trump. "Det här är människor som vill spränga våra byggnader i luften, våra städer också."
http://www.reuters.com/article/us-usa-election-trump-defense-idUSKBN0TR1KY20151208#iPKMA0eFZ6x3v8rK.97
-- Problemet är ju att många muslimska stater ser ISIS & Co som fiender. Men de skulle ändå drabbas, om Trump kommer till makten.
-- Problem 2 är att våra gudlösa murvlar aldrig, aldrig kan säga något negativt om muslimer... "Dom ska man va' snäll mot!"
/ SD

Anonym sa...

Amerikaner borde förstå israelernas situation bättre nu, när de själva drabbas av (små) terror-angrepp.
- Ska USA stoppa Ahmadiyya-muslimerna, som själva förföljs av "riktiga" muslimer? Eller de muslimska kurderna, som kämpar för livet mot ISIS?
- O.s.v. Reihan Salam, f. 1979 i Brooklyn, med föräldrar från Bangladesh, skriver i National Review. Han har examen från Harvard, och förefaller inte vara praktiserande muslim. Läs, och reflektera.
http://www.nationalreview.com/corner/428192/muslim-world-contains-multitudes-reihan-salam
/ SD

Knute sa...

Helt elementært så er den demokratiske stat et aktivt fællesskab om visse grundlæggende værdier, først og fremmest kravet om politisk ligeværdighed for alle borgere uanset køn, race eller religion. Der er derfor al mulig grund til at nægte at give statsborgerskab til personer, som forkaster disse værdier.

Der er her ikke tale om en udemokratisk sindelagskontrol, men om et nødvendigt aktivt forsvar for det demokratiske værdigrundlag. Og hvis den demokratiske stat ikke er villig til således at forsvare sit værdigrundlag, så er der ingen til at forsvare det, og så bevæger demokratiet sig hen imod sin egen opløsning.

https://www.document.no/2015/12/statsborgerskab-og-sindelagskontrol/

Knute sa...

“Jag uppmanar till totalt och fullständigt stopp för muslimers inresa i USA till dess våra myndigheter kan tala om vad i helvete som pågår.“

Andra kandidater har framfört förslag som ligger nära Trumps men formulerade på traditionellt politikerspråk och därför inte väckt samma uppståndelse.

Faktum är att den nyliberale presidentkandidaten Rand Paul dagen före Trump till CNN sa: “Vi måste göra en paus för immigrationen från Mellanöstern till dess vi vet om vi beviljar inresa för folk som vill attackera och döda oss”. Jag gissar att Trump lyssnade och sa samma sak men med sin bombastiska stil, främst genom att namnge en religion istället för en geografisk region. Genomslaget blev ett annat än Rand Pauls.

http://erixon.com/blogg/2015/12/trump-leder-ny-klasskamp-mot-eliterna/

Berit sa...

Här är en muslim som är en aning upprörd över Trump och hotar att omskära honom.
Videon ger en god bild av vad somliga afrika-muslimer går för.

https://themuslimissue.wordpress.com/2015/12/10/video-knife-brandishing-muslim-threatens-donald-trump-i-will-circumcise-you/

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.