06 december 2015

Terror och Rädsla


Det verkar som det pågår terroristattacker varje dag nu. I går kunde vi läsa om att en person fick halsen avskuren på en tunnelbanestation i London och att tre personer skadades. Enligt uppgift, skrek angriparen "detta är för Syrien"

 Inspirerad av framgången för ISIS, ser vi hur radikala islamister över hela planeten blir mer aktiva.  Enligt Wikipedia, har det förekommit dussintals terrorattacker hittills i år, och den senaste tidens attacker i Paris och San Bernardino var några av de största nyheterna 2015.

Tyvärr tror jag att detta bara är början. Jag är helt övertygad om att de frön av terror som har planterats hittills kommer att producera en allt bittrare skörd under 2016 och därefter.
Fler och fler radikala islamister kommer in i USA och Europa hela tiden och Barack Obama vill påskynda processen.  Sayed Farook och Tashfeen Malik är bara små toppar på ett mycket stort isberg.

Och det sker i Afrika också.  Tre kvinnliga självmordsbombare i Tchad dödade minst 27 och skadade 90 i går.
I Nigeria har islamisk terror blivit en del av vardagen. Det var inte alltid så, men nu har Boko Haram skapat  kaos överallt.

Vi är alla beroende av det faktum att de människor vi möter i allmänheten i våra dagliga liv inte kommer att försöka döda oss.
Men vad händer när attackerna börjar ske regelbundet mot känsliga mål som skolor, kyrkor, tunnelbanestationer, köpcentra och sportevenemang?
Det kommer inte att behövas särskilt många mass-attacker förrän västvärlden verkligen ballar ur.
Och när terroristerna ser att de kan skapa panik och rädsla, kommer det att uppmuntra dem till att  lansera ännu större och mer destruktiva attacker.

Om ni inte tror att detta kan hända här, titta bara på vad som redan sker runt om i världen. Från 2013 till 2014 har antalet människor runt om i världen, som dödats av terrorism, ökat med 80 procent, och i år har den islamiska terrorpesten blivit ännu värre.
Terrorister vill fokusera på sig själva, och de älskar att skapa rädsla, och i dag är det väldigt lätt att göra båda.


5 Kommentarer:

Anonym sa...

Front National fick 30% (29,4!) i franska valet igår. Största partiet. Invandringskritik, ser du. (Kallas "högerextremism" i bladen.)
Konservativa Les Republicans fick 27%. President Hollande's Socialisterna kom nr 3.
Marine Le Pain's dotter, Marion, 25, vann nere i Provence.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3348056/French-far-right-National-make-massive-gains-regional-elections-leader-Marine-Le-Pen-springboard-2017-presidential-bid.html

"Ni fusion, ni retrait" säger Republikanerna. Som här i Sverige ("SD vill vi inte ha med!"). Vi får väl se hur det blir med det.
http://www.lexpress.fr/actualite/politique/elections/regionales-la-ligne-ni-fusion-ni-retrait-validee-chez-les-republicains_1743229.html
/ SD

Anonym sa...

Var i hela världen skall jag ta vägen för att slippa muslimer?

Ingen i hela världen uppskattar muslimer - förutom svensk politikerklass och svensk mediaklass förstås - så det är faktiskt ett normaltillstånd att vara "islamofob". Det är islamofilerna som är de avvikande.

Kännetecknande för de svenska islamofilerna är att ingen av dem på riktigt skulle överväga att bosätta sig i ett muslimskt land. Det är bara ett tröttsamt poserande och man kan ju undra inför vem.

EP

Berit sa...

Politikerklassen som driver detta är bara ute efter egen makt och kontroll

Anonym sa...

Österrike började på måndagen bygga ett stängsel vid en gränsövergång till Slovenien ... Stängslet ska sträcka sig 3,7 km på båda sidorna av gränsövergången i Spielfeld. Förutom stängslet ska enligt regeringen rullar med taggtråd lagras vid gränsen i containrar för att kunna rullas ut vid behov.
http://www.metro.se/nyheter/osterrike-satter-upp-gransstangsel/Hdzolg!KNN2YIURgTngsa3i2oIM2A/
13 november stod det i bladen om planerna... Nå, det rör sig i alla fall.
/ SD

Anonym sa...

BareNakedIslam har en lång artikel om Finland och invandringen nu.
Statsminister Juha Sipilä (Centerns ledare, 54 år, blev statsminister 29 maj 2015) har pratat med en "17-årig pojke", och blev så rörd att han lämnar sitt hus i Kempele till flyktingarna, när hans familj nu flyttar ner till Helsingfors.
17-åringen är en f.d. soldat. (Och body-builder.) Konstaterar en video (som varit inne på hans Facebook):
https://youtu.be/HMPVlDvox8s
Bare Naked Islam finns här:
http://www.barenakedislam.com/2015/12/07/finland-rape-epidemic-by-muslim-migrants-is-only-one-reason-why-finns-dont-want-more-muslim-refugees-the-majority-of-whom-are-military-age-men/
/ SD

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.